12 dec. 2020
  |   Nu sunt Comentarii

Cezare, 8 ani, sute de kilometri la bord și eu, la mulți ani, zăpăcitule!

Când te-ai născut, mama ta, o cățea, te iubea, probabil, mai puțin, pentru că aveai o problemă la un ochi. Stângul. Toni, veterinarul, cel pe care azi nu prea îl iubești și te tot strădui să-l muști și care te-a salvat de la orbit, tâmpitule, mai trăiește. Azi e 12, decembrie, 2020, și e ziua ta, zăpăcitule!

Azi ești de 8 ani. Tu faci ani numai în decembrie. Îi luna mea preferată, zăpăcenie. Te-ai născut pe 12.12.2012. Te-ai programat fix într-o zi ca să-i enervezi pe unii? Întreabă-i dacă știu cum e cu inervatul.

Azi și mama e la pat. Și soră-mea e moartă. Și mașinile trec pe stradă ca daciile de dinainte de `89. Adică una la oră. E noapte și tu nu te prea percepi. La nonstop s-o prea închis. Am cerut un foc pentru țigară și-o zis bine.

Te iubesc, tâmpit frumos, am avut multe împreună. Numai tu nu te-ai prea avut. Știu, nu înțelegi chiar tot. Dar dacă ai putea vorbi? Să-mi trăiești, nebunule, să nu-mi mori că te te voi sparge.

Îmi stai cârcit, pe lung, pe lângă mine, te lungești cu botul alb, ciobane, moșneag, ce ești, te iubesc, scrântit care mi-ai fost și încă-mi ești. Mi-ai trăit pe întuneric, pe lumină m-ai enervat, în decembrii te-am respectat. Mă enervezi fain, Cezare, tâmpit, cu urechile tale mari, crescute mari, pe lângă mine, pe unde merg, pe unde mă atârn.

Am fost pe ore și pe grabă, ți-am numărat labe, tu m-ai împrăștiat cumva. Bă, pulă, tu te vezi cât ești de fain? Mă enervezi, noaptea, uneori, când sforăi ca un cioban bătrân, fără oi, fără talăngi. Dar te-am iertat de fiecare dată. Că-ți sunt prieten, nu stăpân.

Nu te iert. Auzi, bă, pulă, să-mi aduci pernele înapoi. Da, alea cu care am tot aruncat după tine, când m-ai sforăit ca un cioban nebun, ciobănesc hunedorean, care ești de 8 ani.

Și acum îți reamintesc. Azi e ziua ta, Cezare, prieten minunat ce-mi ești. Te iubesc, să nu-mi mori vreodată, că te sparg. La mulți ani, prieten drag, pe care l-am cărat și-n brațe și pentru care am și plâns, ca băieții! Azi facem și tort. De carne. Sau din ce vrei tu.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place cum scriu introdu aici adresa de email pentru a te abona la blog, îți voi trimite notificări atunci când vor fi publicate articole noi.

Despre fotografie
Foto Blogger