16 sept. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Contrastele zilei – 16 septembrie 2015

Avem o şcoală la care elevii se duc fără telefoane mobile şi alte gadgeturi. Jocurile şi discuţiile face to face sunt pe primul plan la Şcoala Gimnazială Sf. Antim Ivireanul din Timişoara. Cârcotaşii spun că acolo există o problemă de comunicare între copii şi părinţi pe perioada cât sunt la şcoală. Prostii, pe vremea când eram elev nu existau telefoane mobile şi nimeni nu avea probleme din cauză că mamele şi taţii nu puteau pălăvrăgii cu noi în pauzele orelor de program. (sursa)

Vadim Tudor iubea animalele mai mult decât pe oameni? Probabil, nu se ştie deocamdată. Dar sunt convins că vor apărea şi astfel de ipoteze din partea “presei libere” din România. Deocamdată, maidanezii lui Vadim aşteaptă degeaba, “stăpânul” lor nu mai apare. (sursa)

Autorităţile din Ungaria vor să construiască un gard înalt de 4 metri de-a lungul graniţei cu Serbia pentru a opri afluxul de imigranţi ilegali. Să vedem câteva reacţii.

  • Premierul croat, Zoran Milanovic: „Zidurile care se ridică nu numai că nu vor opri pe nimeni, dar ele transmit un mesaj oribil şi periculos. Sârma în Europa, în secolul XXI, nu este un răspuns, este o ameninţare.” (sursa)
  • Premierul sârb, Aleksandar Vucic: „Soluţia nu este să ridici ziduri. Serbia nu poate fi vinovată de situaţia creată de imigranţi, nu suntem decât o ţară de tranzit. Este Serbia vinovată de situaţia din Siria? Serbia nu va ridica ziduri, nu se va izola…” (sursa)
  • România, MAE: „Ministerul Afacerilor Externe consideră că ridicarea unui gard între două state membre ale Uniunii Europene şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic…” (sursa)
  • Magdalena Majkowska-Tomkin, şefa biroului Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie din Ungaria: „Din punctul meu de vedere Ungaria trebuie să-şi respecte obligaţiile internaţionale şi să permită oamenilor să solicite azil şi să ofere facilităţi pentru aceştia care sunt adecvate pentru condiţia lor.” (sursa)

Ungaria? Nu sunt de acord cu garduri, dar sunt de acord cu ideea de măsuri ferme.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.