8 sept. 2015
  |   1 Comentariu

Contrastele zilei – 8 septembrie 2015

Nişte muncitori de la firma care se ocupă de spaţiile verzi în oraşul meu mi-au spart un geam de la maşină în timp ce tundeau iarba cu motocoasele. Evenimentul a avut loc aseară. Pentru că am o cameră de luat vederi care bate exact pe parcarea unde îmi ţin o maşină am avut dovada incontestabilă că cei care au făcut fapta menţionată au plecat fără să spună nici măcar „scuze, v-am spart geamul de la maşină din greşeală”. Astăzi am fost la firma Proserv pentru a vedea dacă comenduirea este dispusă să-mi pună geamul la loc fără să mai implicăm poliţie, tribunale şi nervi suplimentari.

Spre surprinderea mea eram aşteptat. Am spus calm ce doresc şi tot calm mi s-a spus că nu este nici o problemă, să mă duc să-mi pun geamul la loc că ei sunt dispuşi să-mi plătească lucrarea. Nu-mi venea să cred că mai există atâta responsabilitate la unele firme private. Am fost profund impresionat. De fapt, acei muncitori care au spart geamul s-au dus cu tupeu la şefi şi le-au spus ce-au făcut. Bravo lor, proşti dar deştepţi!

Facebook devine din ce în ce mai mult o reţea de socializare cu cea mai mare mizerie pe cap de gigabiţi. De ce? Nu ştiu.

De fiecare dată când vreau să urc la un prieten care stă la etajul 9, liftul se află la etajul nouă. Când vreau să cobor de la el, niciodată liftul nu este la etajul nouă, ci la parter. Astăzi s-a întâmplat la fel. Să fie vorba cumva şi în acest caz de vreo lege de-a lui Murphy?

Azi am primit o reducere la produsele din carne. La două, trei zile mă duc la un anumit magazin din oraş şi cumpăr coaste de porc proaspete pentru Cezar. De fiecare dată cheltuiesc cam 5 sau 6 lei. De data asta cantitatea de carne aleasă a costat 5,2 lei. Mi-am dat seama că am plecat doar cu cinci lei în portofel. Lasă, azi facem reducere pentru Cezar, că-i un câine ascultător de fiecare dată. Vânzătoarea a fost impresionată că Cezar stă de fiecare dată în şezut la uşă fără să mişte şi fără să plece sau să facă alte năzbâtii, ca alţi câini. 20 de bani reducere. Alţi vânzători îţi dă o pâine dacă nu ai 20 de bani?

Şi dacă tot vorbeam de câini de rasă hai să ţi-o spun şi pe asta. Un prieten şi-a pierdut câinele, un malinois de 2 ani şi-un pic. Unde crezi că s-a dus? La căţele în călduri. A fost atras ca un magnet, a sărit garduri, şanţuri, hopuri şi s-a înfipt direct într-o căţea. De ce ţi-am spus asta? Dacă ai acasă un mascul de talie mare şi-l duci la dresaj îţi sugerez să-l înveţi să facă sex doar la comandă. Nu râde. Altfel o să umbli după el să-i ţii lumânarea. Asta n-ar fi o problemă atât de mare, un fraier trebuie să aibă şi el, problema nasoală ar fi dacă stai cu lumânarea lângă el pentru că e mort. E vorba de muncă în plus, dar merită, crede-mă.

Un răspuns la Contrastele zilei – 8 septembrie 2015

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place cum scriu introdu aici adresa de email pentru a te abona la blog, îți voi trimite notificări atunci când vor fi publicate articole noi.

Despre fotografie
Foto Blogger