22 sept. 2015
  |   3 Comentarii

De ce Dac Fest?

Pentru că dacii ne-au lăsat istorie. Pentru că romanii s-au bătut cu dacii, dar ne-au învăţat şi ce înseamnă organizare militară, civilizaţie urbană, voinţă de fier, loialitate, spirit de luptător. Pentru că istoria trebuie descoperită şi tratată cu respect şi seriozitate. Pentru că spiritul dacic există în toţi. Pentru că de la două popoare considerate pe nedrept primitive avem ce învăţa. Pentru că nişte oameni iubitori de tradiţii străvechi nu vor nici în ruptul capului să lase istoricii să scrie istorie după cum le dictează societatea, economia şi interesele marilor puteri moderne.

Din aceste motive Dac Fest a ajuns deja la a III-a ediţie. Şi tot din aceste motive organizatorii Dac Fest 2015 s-au gândit că nu ar strica o nouă expoziţie de fotografie cu imagini din timpul festivalului desfăşurat în acest an la Măgura Uroiului… Şi-aşa se face că la Simeria au fost expuse pe simeze 114 fotografii care au reuşit să readucă privitorul în vremea dacilor şi romanilor. Privind fotografiile am avut senzaţia că asist la nişte scene de film, la însăşi istoria neamului meu. Am avut un sentiment profund de mândrie că mă trag din poporul dac.

Felicitări tuturor celor care fac posibilă ideea de Dac Fest. Pentru că Dac Fest înseamnă istorie, multă istorie. Dacă vei avea curiozitatea să te uiţi la fotografiile de la Dac Fest 2015 vei înţelege mai bine despre ce vorbesc. Am participat şi eu la această expoziţie, dar asta poate are prea puţină importanţă pentru tine. Pentru mine are, a fost prima expoziţie la care am apărut pe simeze. Şi sunt bucuros mai ales pentru că am debutat cu fotografie istorică care dezvăluie viaţa strămoşilor mei dacii.

Aici găseşti galeria de imagini. Te avertizez că în timp ce vei privi te vei afla în pericolul de a te trezi instantaneu în vremea dacilor şi romanilor.

Diploma-Dacfest 2015 Dacii şi Romanii - Dacfest 2015

3 Răspunsuri la De ce Dac Fest?

  • Kmi spune:

    Felicitari! Pentru participarea la o manifestare deosebita, dar si pentru pasiunea ta! Acesta este un indemn spre mai departe. Continua!
    Nimic nu se compara cu bucuria de a vedea si a surprinde frumosul prin lentila aparatului foto. Iar daca tu iti impartasesti bucuria cu cei din jurul tau rezultatul este înzecit.

  • CCC13 spune:

    Felicitări tuturor participanților, fie ei privitori sau implicați în acest eveniment încântător.

    Celor ce ne-au încântat cu imaginile prezente din istoria strămoșilor noștri, felicitări maxime, deoarece prin lentila obiectivului am putut fi și noi prezenți, cei ce din diverse motive nu am fost activi.

    Felicitări ție, pentru debutul în această expoziție cu fotografii istorice.

    Baftă tuturor în edițiile următoare!

  • […] participat la expoziția DAC Fest, mi-am prezentat proiectul Turistul Rătăcit la Atelierul de Fotografie organizat în cadrul […]

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.