2 sept. 2013
  |   4 Comentarii

Daca nu iesim in strada, Rosia Montana nu ne va ierta!

In sfarsit, putinii tineri ramasi in tara asta au iesit in strada, sa nu-i dezamagim. Spun din nou, fericit, in sfarsit. Deci se poate, pana la urma Romania inca mai are o mana de oameni care fac sa aiba tara asta suflet, care stiu sa se anime si sa se mobilizeze atunci cand alesii neamului dau prea tare cu pisica de gard. Culmea este ca asa tare s-a auzit troznetul oaselor rupte de au auzit si cei plecati, cei care mai respira inca romaneste, cei care s-au saturat sa se tot sature si si-au bagat picioarele in salariile si regimul de sclav din Romania.

Sursa foto:Facebook

Sursa foto:Facebook

Ieri au iesit in strada romani din toata lumea pentru un singur motiv: Rosia Montana nu se vinde, muntii si aurul dacic ramane aici, romanii din Romania nu trebuie sa-si paraseasca casele si glia stramoseasca pe motiv ca o mana de politruci vor sa vanda niste munti de aur pe 6 la suta profit si pentru multi nori de cianura care vor ramane pana la moartea stra, stranepotilor nostrii, copiilor nostri.

Autor: Daniel Roxin

Autor: Daniel Roxin

Printre cei ce se opun unui proiect de care sunt mai ingrijorati strainii, decat mare parte a cetatenilor cu sedere zilnica in Romania, am vazut si oameni trecuti de varsta a treia. Cinste, felicitari si bravo lor. Si sti de ce spun asta? Pentru ca am observat un fenomen foarte ciudat, extrem de ciudat. Pentru cauze de care ar trebui sa se ingrijoreze chiar cei ce sunt direct vizati, se implica oameni care stau la sute de kilometri distanta.

Am plecat, am un program destul de incarcat: blog, Ursici, SuperBlog, antrenament ciobanesc, reportaj de vacanta, website de Business Telecomunications, logo, ghid de vacanta video…

Hai in strada pentru Rosia Montana, daca te uiti doar la TV vei fi un mare emancipat – tembelizat, care doar se uita, e terfelit si zice ca “Mai vreau, da mai tare ca nu simt!”

In curand ( dupa 7 -15 septembrie) urmeaza un reportaj despre cum s-a adus lumina la Ursici, un sat in care nimeni inca nu a descoperit comori cum ar fi aur sau alte metale pretioase, dar in care inca se incapataneaza sa traiasca romani, cu radacini dacice, care pana acuma au vazut un bec luminand doar in zonele in care civilizatia este dominata de cartelurile care fac lumina si incarca facturile si tariful de zor.

Iesi in strada, Rosia Montana nu te va ierta daca vor navali acolo cei care stau pe coaste de azur si pe terenuri suta la suta ecologice in timp ce din santierele lor poluate iese ban cu ban, sigur, mereu, murdar si fara resentimente. N-o spun eu, planeta ti-o cere. Diverse intamplari din Piata Universitatii legat de proteste. Sper sa nu il ia valul si pe Roxin.

4 Răspunsuri la Daca nu iesim in strada, Rosia Montana nu ne va ierta!

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te! Pentru tine e GRATIS.

Dacă îţi place cum scriu adaugă adresa ta de e-mail şi fă-ţi un abonament la articolele viitoare.

Alătură-te celorlalți 68 de abonați

Despre fotografie
Foto Blogger