8 mart. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

De ce e bine să parchezi la colțul străzii

Locul unde îmi petrec o bună parte din fiecare zi se află în apropierea unui colț de stradă. Pe acea stradă, în apropierea colțului de stradă, mereu și mereu, veșnic, văd mașini parcate. Este vorba de o stradă laterală care dă într-una principală. Eu știu că este interzis, conform regulamentului de aplicare a codului rutier, să parchezi la mai puțin de 25 de metri înainte și după trecerile de pietoni, pentru că, da, acolo este o trecere de pietoni.

Una peste alta acolo treaba-i destul de nasoală, pentru că, din când în când, dar nu foarte rar, pe acea stradă laterală pătrund utilaje destinate construcțiilor de drumuri și poduri dar și tiruri încărcate cu materiale de construcții. Imaginează-ți o situație de genul ăsta: autoturisme parcate la circa 2 – 3 metri de trecerea de pietoni, o mașină care a blocat alte 5 – 6 mașini din motivul justificat că șoferul vrea să intre pe acea străduță dar nu poate pentru că un idiot a paralizat traficul parcând în zona intersecției, un tir care așteaptă să intre pe strada cu pricina dar nu poate, așa că în spatele lui așteaptă alte 10 mașini blocate în trafic din cauza idiotului care și-a cumpărat stradă și parchează unde vor mușchii lui, un excavator care așteaptă să iasă de pe străduță dar nu poate din cauza celor enumerați mai sus.

Cine este principalul vinovat în toată această situație? Nu, nu idiotul care și-a cumpărat stradă și apoi a parcat ca un bou fix în colțul intersecției, ci poliția, care nu face strada cu sens unic, care nu pune un semn cu parcarea și oprirea interzisă, care nu stă la pândă, cum îi place să stea de obicei, în locurile unde chiar sunt idioți care trebuie amendați.

Pe de altă parte eu zic că-i bine să parchezi la colțul străzii, în intersecții și în buza trecerilor de pietoni. De ce? Pentru că, așa cum spuneam, nu te amendează nici măcar poliția locală, pentru că te doare fix în cur de ceilalți, pentru că așa ai învățat la școala de proști cu diplomă, pentru că toți șoferii îți evită mașina deoarece știu cu toții că un accident le scade clasa de bonus malus la polița de asigurare RCA, pentru că atunci când parchezi poți să fugi repede pentru a evita să te înjure în direct cei pe care tocmai i-ai blocat în trafic, pentru că din locuința ta cu termopane nu auzi cum primești carne pentru tot anul de la șoferii blocați în trafic din cauza rablei tale de mașini. Așa că parchează boule mai departe în intersecții și în apropierea trecerilor de pietoni, că ce basca ta, doar ți-ai cumpărat stradă publică.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place scrisul meu vâră-te aici cu adresa de email pentru a te înțepeni definitiv (abona) la blogăritul meu, mai apoi, îți voi trimite notificări atunci când debitez articol nou. Să nu te superi.

Despre fotografie
Foto Blogger