Sincer vorbind, mă aşteptam şi mă voi mai aştepta ca în ţara asta copiii să fie atacaţi tot mai mult prin sistemul de învăţământ, pentru ca în viitorul apropiat aceştia să reprezinte marea masă de oameni uşor de manipulat. Iată că băieţii inteligenţi care trag sforile nu stau degeaba: la testul pentru Evaluare Naţională 2015 pentru clasa a 8-a, elevii trebuie să povestească despre aventurile Monicăi Bîrlădeanu în America şi să descrie un joc virtual de pe internet. Deci, Monica Bîrlădeanu, Bianca Drăguşanu sau Andreea Esca sunt subiecte de test pentru elevii de clasa a opta? Bă, eşti cretin? Da’ bărbaţi nu se găsesc pentru lista asta de somităţi ale României?
De Henri Coandă, Sofia Ogrezeanu, Nicolae Paulescu, Ana Aslan, Emil Racoviţă, Ecaterina Teodoroiu, George Emil Palade, Constantin Brâncuşi sau Aurel Vlaicu nu a auzit nimeni până acum? Ei nu sunt importanţi? A, sau era vorba de contemporani. Avem, oare, aşa ceva?
De ce să-i mai întrebi pe copii dacă ştiu că Esca este prezentatoare la postul de televiziune cu cea mai mare rată de manipulare din România, că ei oricum ştiu asta deja? De ce să mai obligi pe elevi să-ţi spună dacă ştiu că Drăguşanu s-a dat în bărci cu toţi fraierii care credeau că vor putea face gospodină dintr-o cancaniţă forjată şi tunată cu ultima apariţie de plastic şi cauciuc, că ei oricum ştiu asta deja? De ce naiba să-i pui pe viitorii cetăţeni ai acestei ţări să dovedească că ştiu cu ce dreacu se îmbrăca sau se dezbrăca prin America tanti Bîrlădeanca, că ei oricum ştiu şi asta deja? În plus, la ce le-o fi folosind aceste informaţii “preţioase”? La club, la mall, în cercurile în care se laudă fiecare doar cu ultima achiziţie de smartphone sau cu trendul şic de a nu purta tanga la piaţă? Unde le foloseşte, că să-mi bag picioarele dacă pot pricepe?
Ca să-i îndobitoceşti şi mai tare, să-i tembelizezi înainte de a pleca din ţară şi să te asiguri că atunci când vor fi mari vei putea să îi joci pe degete cât şi cum vrei! Da, din acest motiv sistemul de învăţământ din România este bazat doar pe cancanisme şi mondenităţi, pe examene idioate cu examinatori corigenţi la pedagogie, pe instabilitate şi pe frecvenţă foarte scăzută, pe vacanţe lungi şi dese şi mai ales pe certuri şi discuţii despre cum să nu zbieri la un copil de clasa a întâia sau cum să păzeşti curtea şcolilor de alţi cretini lăsaţi să se îndobitocească încă din primi şapte ani de viaţă.
În 2010 citeam aici că Românii sunt pe ultimul loc din Europa la capitolul inteligenţă. Nu mă miram nici atunci şi nici acum. Nici eu nu mă cred un mare inteligent, pentru că de eram, plecam din ţara asta de mult timp.
Nu sunt supărat, nici furios, sunt doar detaşat tot mai tare, sufleteşte vorbind, de ţara asta şi de ideea de a fi mândru că sunt român. De fapt, cred că mândru de naţia mea nu mai sunt demult. Şi să nu-mi veniţi cu texte de genul: “speranţa moare ultima”, “trebuie să vezi partea bună a lucrurilor”, “niciunde nu-i mai bine ca la tine în ţară”, că vă dau ignor total. Şi vorbele astea de consolare nu sunt decât nişte tipare atent lansate pe piaţă cu scopul de a mai atenua din efectele demersului de îndobitocire a populaţiei.
Ce mai poţi să spui?