16 iun. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Şi ce dacă nişte hoţi au furat statuile?

Şi ce dacă nişte hoţi necunoscuţi (hai sictir) au furat statuile de la Mamaia în urmă cu 11 ani? Şi ce dacă acele statui erau declarate monumente istorice? Şi ce dacă erau din bronz, doar nu puteau fi topite, nu-i aşa? Şi ce dacă nimeni, dar nimeni, nici autorităţi, nici poliţie, nici cetăţenii oraşului nu au reacţionat când au văzut nişte socluri devastate? Şi ce dacă Primăria nu a făcut plângere la poliţie, deşi poliţia trebuia să se autosesizeze, că doar e vorba de 10 statui care nu sunt 10 borduri? Şi ce dacă vorbim de realizări ale unor sculptori români importanţi, mai ales că sunt români nu-i mai bine să-i învăţăm minte să nu-şi mai lase operele prin parcări noaptea? A, sculptorii au murit?

Totuşi, şi ce dacă abia acum Primăria Constanţa, când nu-l mai are pe Mazăre la putere, s-a hotărât să meargă la Poliţie pentru a depune plângere pentru dispariţia statuilor de la Mamaia? Şi ce dacă plângerea aia e doar aşa, de moft, ca să declasifice acele statui negăsite şi să le scoată definitiv din lista monumentelor istorice? Şi ce dacă cea mai veche statuie, dintre cele furate, datează din anul 1943? Chiar trebuie să facem din asta un caz important? La ce ne mai trebuie statuile alea, si-aşa erau vechi şi pline de gâinaţ?

Dacă nimeni n-a zis nimic până acum, ce contează că nici măcar reporterii de televiziune care trăiesc în oraşul ăla nu au băgat de seamă că prin Mamaia există nişte socluri pentru statui pe care dorm boschetarii? Şi ce dacă la Primăria Constanţa a fost Mazăre primar timp de 15 ani? Aud?!

Poate a contat pentru Digi24 când a scris această ştire, că în rest nu ştiu de ce se face atâta caz pentru nişte statui învechite?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place cum scriu introdu aici adresa de email pentru a te abona la blog, îți voi trimite notificări atunci când vor fi publicate articole noi.

Despre fotografie
Foto Blogger