7 dec. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Mâna grea a tehnocraților: zero bani pentru BOR

Nu vreau să retransmit știrea că BOR are stop la bugetul statului cel puțin un an. Detalii despre ea poți găsi aici. Intenționez doar să-mi spun părerea, ca un cetățean care plătește taxe și impozite la bugetul de stat al României, ca un român care încă mai crede că are libertate de expresie.

Sunt în concordanță totală cu decizia de a nu aloca bani pe anul 2016 pentru lăcașurile de cult deținute de SC Biserica Ortodoxă Română.

Așadar, nici Catedrala Neamului nu mai primește finanțare de la buget. Și asta mă bucură. Avem autostrăzi care așteaptă să fie finalizate. Avem oameni care mor din cauza unor boli ignorate de aleșii neamului. Avem copii care așteaptă să fie educați și băgați în seamă. Avem bătrâni care contează de prea mulți ani doar la alegeri.

În condițiile în care BOR se fălește cu mii de hectare de teren agricol și păduri, cu restaurante, ferme agricole și fabrici, dar mai ales cu cea mai profitabilă firmă de construcții din România, bugetul de stat trebuie eliberat de povara BOR.

Acest sereleu păgubos, ascuns sub mantia ocrotitoare a religiei, a dovedit că se poate gospodări singur. Păi atunci să demonstreze că poate să facă profit și fără ajutor de la stat. Dacă vor preafericiții să construiască mall-uri religioase, n-au decât să cumpere teren, să construiască și să plătească impozite la stat. Cred că a venit vremea să nu mai confundăm politica lui Dumnezeu cu politica BOR.

BOR vrea profit, bunăstare și trai din belșug, dar nu pentru românul de rând, ci pentru mai marii și prea singurii fericiți, care nu cunosc ce-i aia criză financiară. Personajele religioase în numele cărora BOR cere și tot cere bani de la proștii de români au o politică simplă, ”fără proprietăți, fără lucruri de care să te legi în această viață”. Tot ce există în proprietatea BOR ar trebui să fie pus la dispoziția nemijlocită a poporului. Ori poporul nu are nimic, ci doar obligația de a plăti către BOR taxe pentru a-și putea îngropa și cinsti morții.

Ce face BOR cu hectarele de teren agricol, cu pădurile? Dar cu restaurantele, hotelurile și fabricile aflate în proprietatea sereleului numit pompos BOR? Ce face BOR cu profiturile, la ce folosesc ele dacă statul și implicit românul trebuie să subvenționeze la nesfârșit o firmă cu specific religios? Nu vreau neapărat un răspuns, pentru că știu și eu ce se întâmplă.

Dragi popi, dragi slujitori ai Dumnezeului vostru, gata, eu cred că a venit vremea să vă gătiți și să vă călcați singuri hainele poleite. Oare cât aur se află în proprietatea BOR? În caz de război, de un dezastru mai amplu, nu-i așa că primul care crește ca valoare este aurul?

Statul trebuie să aibă grijă și de siguranța națională, asta presupune să aibă polițiști mulțumiți, justiție dreaptă, copii educați și fericiți, bătrâni sănătoși, genii care să inventeze lucruri și sisteme pentru români, medici pricepuți, soldați antrenați și bine remunerați etc.

P.S. Guvernul nu mai dă bani pentru lăcașurile de cult din România însă va finanța totuși anumite lăcașuri din afara țării, cum ar fi cele de pe Muntele Athos. Măi să fie, dar călugării de acolo nu se autogospodăresc singuri?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place cum scriu introdu aici adresa de email pentru a te abona la blog, îți voi trimite notificări atunci când vor fi publicate articole noi.

Despre fotografie
Foto Blogger