3 iul. 2015
  |   2 Comentarii

Mircea Badea obosit?

Mircea Badea a spus ieri că este obosit, că emisiunea pe care o realizează la stors şi că nu se plânge, dar simte nevoia s-o spună. Cred şi eu, după mai bine de 20 de ani de realizat o emisiune zilnică este normal să oboseşti. În ultimii 10 ani Badea s-a „încăierat” aproape zilnic cu sistemul băsist, iar acum, când rezultatul pe care şi-l dorea aproape că nu se vede deloc, când trage linie şi observă că de fapt a fluierat singur în biserică, omul care de 10 ani a dat cu presa de pământ pe postul Antena 3, îşi linge rănile, face un duş rece şi spune cu o voce scăzută: am obosit.

Normal că oboseşti când te lupţi singur, când zi de zi te duci doar tu în prima linie, când oştenii de lângă tine doar privesc şi comentează, când nimeni nu-ţi spune să te odihneşti, când o naţiune întreagă doarme în timp ce tu strigi după ajutor, când sistemul este atât de cârpit şi de mârşav.

Mă mir că Mircea îşi recunoaşte oboseala doar acum. Personal mă aşteptam de mai mult timp să abandoneze. Mă dezamăgesc însă regretele pe care acest om le resimte. Atâta timp cât te afişezi ca un războinic care a ales singur calea pe care să meargă, nu ai voie niciodată, nici măcar o secundă să te laşi cuprins de regrete sau remuşcări, pentru că altfel totul a fost în zadar.

Lunetistul de elită dacă s-ar lăsa pradă sentimentelor de regret, fie chiar şi pentru o singură fracţiune de secundă, ar fi mort înaintea celui pe care îl are în vizorul lunetei sale.

În general, oamenii suferă pentru că le este milă de ei înşişi. La fel şi Mircea Badea, cred că s-a săturat să se tot sature chiar el mai întâi de toate.

Emisiunea lui Badea uneori m-a inspirat, alteori m-a lăsat rece, câteodată mi-a dat imbolduri să mă ridic, alteori m-a făcut să regret că sunt român. Una peste alta, cred că românii au avut nevoie de o emisiune în care un individ, român şi el, să demonstreze zi de zi că poţi învinge orice teamă, că în ţara asta ar trebui să ne simţim cu adevărat liberi, că ar trebui să încercăm în primul rând noi să schimbăm ceva şi abia apoi să le cerem altora s-o facă.

Mircea, nu te-am întâlnit niciodată, cu toate astea cred că te cunosc, atât cât m-ai lăsat să te cunosc. Te cred că ai obosit, te cred că ţi-a fost greu, te cred că ai ajuns probabil la limite. Uneori te-am urmărit cu interes şi am admirat curajul pe care l-ai avut. Câteodată te-am înjurat tocmai pentru că erai părtinitor şi patinai pe lângă adevăr. Alteori te-am încurajat în gând şi am sperat că vei continua să faci ceea ce faci tocmai pentru că acest popor are nevoie de exemple. Sunt sigur că ai fost hulit de mulţi oameni, aşa cum sunt sigur că eşti iubit de foarte mulţi români.

Există realizatori de emisiuni în lumea asta care au la activ mult mai multe zile de apariţii la tv decât tine, Mircea, oameni care cu siguranţă sunt la fel de obosiţi ca şi tine. Totuşi, pe unii dintre aceştia încă îi regăseşti pe baricade, zi de zi, la acelaşi post. Aşa că, fizic dacă mai rezişti continuă, dacă mintea şi psihicul încă te mai ajută, la fel, ar trebui să continui. Însă, dacă simţi fie şi pentru o singură secundă că de fapt nu merită, că viaţa şi familia ta sunt mai presus decât orice, atunci ar trebui să te opreşti.

Am crescut cu emisiunea lui Badea, chiar dacă poate nu am fost mereu în asentimentul lui. M-am maturizat şi uneori chiar mi-am clădit ţeluri alături de Mircea, aşa că indiferent de decizia pe care o v-a lua la un moment dat acest om, eu personal, ca un român dezamăgit cumplit de ţara asta, îl voi înţelege şi-l voi susţine.

2 Răspunsuri la Mircea Badea obosit?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.