7 sept. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Tot mai mulţi oameni vor să fie sirieni

Valul de refugiaţi creşte de la o zi la alta, de la oră la oră. Şi asta nu pentru că ar creşte numărul de sirieni care se decid să-şi părăsească ţara, ci pentru că apar şi alţi oameni, din diverse ţări, care vor să fie sirieni. Cu alte cuvinte, situaţia scapă tot mai mult de sub control. Numărul actelor false a crescut simţitor în ultima vreme, deoarece tot mai mulţi indivizi, din diverse ţări, se alătură emigranţilor din Siria pretinzând că sunt şi ei Sirieni.

Poliţia de frontieră din Serbia spune că 90 la sută dintre cei care sosesc la graniţa cu Macedonia, chiar şi 3000 într-o zi, susţin că sunt sirieni, deşi nu au documente pentru a dovedi acest fapt. Cum şi-au dat seama că majoritatea actelor sunt false? Dacă ai 3000 de oameni într-o zi care îţi înmânează actul de identitate şi tu observi că majoritatea sunt născuţi în luna ianuarie este clar că ceva nu este în regulă. Asta a descoperit ofiţerul de poliţie de frontieră Miroslav Jovic.

Confirmarea vine chiar de la nemţi, autorităţile vamale au interceptat pachete expediate în Germania care conţineau paşapoarte siriene, multe dintre acestea fiind nişte falsuri, a declarat ministerul finanţelor.

Sunt sigur că vom descoperi în curând foarte mulţi români care au devenit sirieni peste noapte. Germania este pur şi simplu cotropită şi mai ales copleşită.

Părerea mea este că tocmai a început războiul. Mai lipseşte vărsarea de sânge. Papa Francisc îndeamnă comunităţile religioase să găzduiască refugiaţi, problema este că nu mai ştii cine-i emigrant disperat de viaţa din Siria şi cine s-a transformat peste noapte într-un oportunist care încearcă să profite de degringolada la care este supusă aproape toată Europa. Problemele se vor diversifica. Sunt sigur că de această ocazie vor profita din plin şi traficanţii de droguri, traficanţii de carne vie, dar şi falsificatorii de bani şi alte bunuri de valoare. Stai pe-aproape, nebunia tocmai a început. Europa ce-a îngâmfată este băgată în corzi.

Sursa

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.