24 ian. 2022
  |   Nu sunt Comentarii

Nește chestii supărăcioase, zâc, despre Simion și George Simion

Băi nea bre Simioane, George Simion, Giorgică – cum te mai numesc unii. Ț-am văzut filmarea de la Iași. Nu am scris niciodată despre tine. Ești prea nesemnificativ. Prea rar despre politicieni, că nu am subiecte. Nu ești nici măcar un Vasile, care o fost șef. În plus, tu nu ceri ceva! Gheorghită cere CEVA și stai pe acel CEVA. Oamenii sunt buimaci. Dar acum, că tot e ziua mică a unirii – cică, vreu să zâc vreo două chestii. Fii atent. Mă rog, atent. Că îți las și link, ca să nu te încurci cu căutările. Nu te zgâlțâi prea tare înainte să termin că moare neuronul în tine și mă trezesc vorbind singur. Scurt, promit.

  1. Polițistul român de la circulație când te oprește în trafic trebuie să se legitimeze și să-ți aducă la cunoștință, brusc, obligatoriu, motivul pentru care te-o oprit, nu contează că are în piept o insignă. Apropos, doamnă polițistă din Iași, insigna mneavoastră era sub o haină și nici atitudinea agresivă nu vă face polițistă, aia ie atitudine de țărancă repetentă (io iubesc țăranii, mai ales țărăncile) făcută polițistă când s-o trezit mahmură și nu știa ce să se facă. Se vede în fimare. Sper să n-o șteargă facebucul, dacă înțelegi la ce mă refer.
  2. Simion George, acum urmezi tu. Nu filmezi și vorbești ca vaca la barieră. În același timp. Păi ori filmezi ori vorbești? Ai grijă de tine, același cuvânt rostit pe o perioadă prea mare cretinizează, nu io o zâc. Părerea ta cu alea ”că incredibil” și ”țară polițienească” ie de la Ghiorghiță din deal, Simioane. Pe Mona de la București o cunoști?
    Poliția te poate opri din FOARTE multe motive, uite așa, că poate te observă că ai muci în nas și pe lângă muci îți curge sânge din neuron. Ie poliție, Simioane, și poliția observă. Că d-aia ie poliție și că d-aia o plătești, vasilică, scuze, georgică. Și vezi că poliția română nu vorbește singură, dacă înțelegi, mai ie și niște fluiere prin spate. Ai dreptul să întrebi polițistul că di ce te-o oprit, dar trebuie să ai o atitudine civilizată, atâta timp cât polițistul, prost, dement, cretin, indisciplinat, ie civilizat și-ți vorbește civilizat și calm. Te-ai prins?! Io am respect maxim pentru polițist, pentru că mă aștept ca el să mă apere și că îl consider erou. Nu pe toți. Se știu ei. Dar nu înjura mâna care te apără fix când ești prins că îți faci laba, Simioane?
  3. Îmi ridic pălăria în fața șoferului. Aia este atitudine de șofer civilizat care conduce mastodonți care uneori cară chiar și oameni în spate. Mă înclin.
  4. Ai grijă la ora de care vorbești, că te-or oprit și când tu vorbeai ca broasca la barieră.
    Atât, Simioane, George Simion. Ne vedem tura viitoare. Io nu vreau. Depinde de tine. Io tac. Sper să mă lași.

No, și filmarea. A ta. Sper să n-o șteargă facebucul.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.