25 oct. 2013
  |   4 Comentarii

Ostaticii, NVIDIA si Soldatii de Elita

Ora 2:00 AM, Las Vegas, unul dintre cele mai renumite orase din lume forfoteste, asa cum ii sta bine unei metropole care este vizitata anual de peste 35 de milioane de turisti din toata lumea. Pericolul este extrem de ridicat atunci cand vorbim de grupuri atat de mari de oameni, aproape compacte, pentru ca teroristii nu dorm si exact acest fenomen il urmaresc.

Noi, cei din unitatea de elita, stam aproape mereu treji si asteptam semnale si coordonate, misiuni si locatii. Ultima data am eliberat trei ostateci de la un fost depou de locomotive. Acum suntem in asteptare. Momentan se pare ca nimic nu tulbura activitatea de noapte a Las Vegas-ului. Respir incet si ma uit pe ascuns la cei doi colegi care ma urmeaza orbeste in misiuni. M-au salvat de nenumarate ori de la moarte. La fel am facut si eu. Insa stiu ca desi eu sunt mai important in aceasta unitate, fiind cel care coordoneaza misiunile, mi-as da viata daca ar trebui sa-l salvez pe vreunul dintre ei.

Sa salvam primarul

Aud un semnal scurt in casca. Pe vizor o revad pe colega noastra de la pupitrul de comanda. Ma saluta rapid si imi spune ca asteptarea s-a incheiat. Un grup foarte mare de teroristi au ocupat cel mai mare cazinou din oras si au luat circa 200 de ostatici. Acestia au devastat seifurile in care se aflau peste 2 milioane de euro si acum vor sa paraseasca cladirea in siguranta, luand cu ei ostatici. Colega imi da rapid coordonatele, ne suim in elicopter si plecam spre locatia cu pricina.

Am ajuns deasupra cladirii. Inima ne bate cu putere in piept. Nu avem emotii, nu suntem speriati, insa suntem totusi oameni, chiar daca am devenit soldati antrenati pentru orice. Prind funia si cobor pe acoperis. Tom si Jack sunt pe urmele mele. Coboara si ei si isi ocupa pozitiile in jurul meu. Asteapta linistiti comenzile mele. Le soptesc ceea ce au de facut si incepem misiunea.

Coboram din nou pe niste funii si aterizam exact in mijlocul unor malahi de vreo doi metrii inarmati pana in dinti. Ii lichidam rapid si plecam mai departe. Ajungem intr-o incapare foarte mare plina cu jocuri. Acolo suntem intampinati cu rafale de mitraliera de alt grup de teroristi, ramasi acolo sa ingreuneze intrarea in cladire. Afara, in jurul cladirii, un efectiv de 150 de politisti, agenti de la FBI si alte forte guvernamentale, asteapta semnalul meu pentru a intra in cladire in siguranta. Greul, insa, trebuie facut de mine si de cei doi colegi ai mei.

Tom primeste un glonte in umar si cade ranit rau. Se afla chiar in mijlocul actiunii. Gloantele vin din toate directiile. Se pare ca nu pot sa ajung la el. Trebuie insa sa o fac. Tom are nevoie urgenta de o injectie salvatoare. Altfel, in doua minute va muri si misiunea poate fi compromisa. Ma arunc printre focurile de arme care trec pe langa mine atat de aproape incat le aud suieratul. Ajung langa soldat. Infing acul seringii cu putere si injectez dintr-o data continutul. Aud un icnet dupa care il vad pe Tom ca se ridica si spune: multumesc, sa dam pe ei mai departe. Ne retragem langa Jack.

Reconfigurez in minte actiunea si pornim din nou la atac. Dupa nenumarate incercari de a patrunde in urmatoarea incapere reusim sa anihilam toate fortele inamicului si ajungem la alt nivel al cladirii. Acolo suntem invadati de alti raufacatori. Folosim grenade, gaze lacrimogene, fumigene, inclusiv pusca cu luneta. De doua ori a trebuit sa ne retragem pentru a ne reinarma. Reusim intr-un tarziu sa ajungem la incaperea unde capii teroristilor asteptau sa primeasca verde de la unitatile de politie. Cu ei se aflau patronii cazinoului, directorul si primarul orasului.

Pana sa ajungem acolo, in urma noastra au ramas numeroase cadavre, din ambele tabere. Eram chiar furios si vroiam sa ajung cat mai repede in preajma celor care au creat acel macel. Ne-am organizat rapid in fata usii si am patruns in forta. Privirea nu are timp sa se obisnuiasca cu decorul sau cu indivizii buni sau rai, asa ca trebuie sa faci alegeri rapid. Fiind antrenati pentru asta, am reusit sa tragem in cateva secunde doar in cei care au terorizat de cateva ore bune aproape toata zona de nord a orasului. Am oprit focul si ne-am asigurat rapid ca civilii sunt in regula. Cu exceptia primarului, care era ranit in urma loviturilor primite in timpul “negocierilor”, toata lumea parea doar speriata.

Am inceput sa coboram. La ultimul nivel apare un individ speriat care tragea la intamplare spre noi. Glontul a plecat suierand exact spre fruntea lui. L-am vazut cazand cu repeziciune la pamant. Intr-o fractiune de secunda a devenit doar istorie. Plecam mai departe.

Ajungem la subsolul cladirii, acolo unde de fapt erau locurile de parcare ale clientilor cazinoului. Imediat am fost inconjurati de agenti FBI si politisti de elita. Toti erau inarmati pana in dinti. Am predat ostaticii si am auzit imediat in casca pe colega de la pupitru. Aceasta imi spunea ca se afla in elicopter si ca in doua trei minute va ateriza pe acoperisul cladirii. Deja ne deplasam in directia aceea. Nici unul nu doream sa ratam momentul. In sfarsit, din nou in elicopter. Putin obositi si cu rani usoare care nu contau aproape deloc. Misiunea era incheiata cu succes. Asta conta cel mai mult.

Viitorul jocurilor online

Asa vad eu viitorul jocurilor online. Sa te joci Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas si sa te pierzi in decor. Pur si simplu sa uiti ca esti tu. Arma din mana eroului sa para ca este chiar la tine in mana, sa auzi pe langa urechi suieratul gloantelor, sa ai impresia ca esti chiar tu ranit. Asta ar insemna un decor panoramic, cu foarte mult 3D si placi video care sa-ti ofere o grafica impecabila. Exista deja un magazin online care iti ofera atat suportul, adica placa video, cat si jocurile cele mai preferate. Cum sunt un fan al gaming-ului, vizitez frecvent acest site. Cei de la Mediadot pun la dispozitia gamerilor chiar si un Forum gaming unde poti cere sfaturi si pareri. Tot acolo poti afla noutati in materie de jocuri de actiune.

Mie personal mi-au placut foarte mult jocurile Mafia II, Medal of Honor, Sniper Elite si Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas. Le am, insa nu mi-ar displace sa le primesc atunci cand as achizitiona o Gigabyte GeForce GTX 780, preferata mea. Dar e bun si Batman: Arkham Origins, crede-ma.

Articol aruncat si in competitia SuperBlog 2013

4 Răspunsuri la Ostaticii, NVIDIA si Soldatii de Elita

  • maya spune:

    Eram convinsă că vei scrie cel mai profesional articol.Mi-a plăcut și sper ca nota primită sa-ti recompenseze toate nedreptătile care ti s-au facut!Sa stii că am dat capacul deoparte să fac poza la uindos.Nu am gasit decăt praf. Nu am putut sa-i fac poza…s-o imprastiat. Nu mai bine fac poză la monitor? Că scria pe undeva uindos 7.Succes, Traian!

    • Uries spune:

      Nu este chiar cel mai profesional, insa este exact ceea ce cred eu ca este si va sa fie in viitor aceasta industrie a jocurilor de pc.

  • Alma Nahe spune:

    Fain! Atunci aș începe să mă joc și eu. Din nou. Fiindcă m-am lăsat! Uitam de mine, de timp, de ceilalți. Ce-i drept, am înlocuit jocurile cu alt drog, blogul. Din lac, în puț! 🙂

    • Uries spune:

      Eu zic sa incepi de pe acum, sa te antrenezi. Cand vine era in care virtualul se confunda cu realul esti pregatita… Desi cred ca deja se face confuzie foarte des intre online si offline.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.