21 ian. 2018
  |   Nu sunt Comentarii

Penalul Voiculescu îi bagă pumnul în gură unui ziarist. Și presa tace. Serios?

Că sunt mulți jurnaliști în România care scriu doar pentru cine trebuie și doar ce trebuie o știu. Că unii sunt jurnaliști doar cu numele o știu. Că unii scriu doar despre floricele pe câmpii și doar despre ceea ce cred ei că e bine și drăguț în România o știu.

Că majoritatea presei din România este împărțită în tabere care au diferite culori politice o știu. Că presa manipulează cel mai mult în România o știu. Că sunt jurnaliști foarte buni care scriu la capacitate redusă, coordonată de mecanismele machiavelice ale sistemului politic din România, o știu.

Nu prea mă mai miră nimic în materie de presă românească. Motiv pentru care nu mă mai prea uit la televizor. Totuși, zilele trecute, am aflat și văzut că Dan Voiculescu, penalul de Voiculescu, omul cinstit care n-a furat niciodată, mogulul dăștept care a scris 11 cărți la închisoare mai mult dormind, și-a permis, reacționând ca un securist autentic, să-i bage pumnul în gură unui ziarist care nu i-a fost aservit niciodată, care i-a pus o întrebare numindu-l infractor și pe drept cuvânt. Că da, Voiculescu este un penal și-un infractor. N-o spun eu și nici Mălin Bot, ziaristul care și-a permis să-l facă în public pe Voiculescu infractor. Voiculescu e un infractor pentru că a comis infracțiuni și e penal pentru că a fost condamnat penal la închisoare cu executare. Punct.

Bun, ce vreau să scot în evidență aici? Că Voiculescu, că penal, că doar doi ani și 11 luni, că Voiculescu a scris cărți pe bandă rulantă, că căcaturi de genul ăsta. Pe astea le știți și voi. Pe mine m-a șocat nu gestul lui Voiculescu, acela de a băga pumnul în gură unui jurnalist care îl face penal în public, ci asurzitoarea tăcere a presei după ce toată lumea a văzut gestul penalului de Voiculescu.

M-am uitat și nu m-am putut opri din a mă șoca. Adică un penal securist bagă mâna în gura presei în mod public și presa tace? Adică toată presa tace atunci când ziaristul care primește o palmă peste gură e Mălin Bot, pentru că Mălin Bot e un jurnalist incomod și care nu face altceva decât să-și facă bine meseria?

Dar dacă erau eu? Sau tu, jurnalist care scrii după dictare?! Cum te-ai fi simțit să observi că, deși tocmai ți-ai luat în pumn în gură pentru că ai îndrăznit să deschizi gura ca și jurnalist, toți colegii tăi de breaslă tac, ba chiar se întorc cu spatele și merg mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat? Dar dacă lui Gâdea îi băga o palmă în gură mogulul de la televiziunea rivală antenelor aservite lui Voiculescu, nu-i așa că toată presa vuia și se auzea despre asta chiar și la The New York Times.

Sunt consternat, uimit, nedumerit, mâhnit, indignat. Degeaba ies milioane de oameni în stradă dacă toată presa servește doar interese politice. Și eu am lucrat în presă dirijată de moguli și de politruci, dar m-am deșteptat și m-am retras. Nu am vrut să fiu arma subtilă a mizerabililor care nu dau doi bani pe codul deontologic al unui jurnalist. Repet, sunt șocat! Dar vezi singur gestul lui Voiculescu, penalul de Voiculescu.

P.S. Penalule și infractorule de Voiculescu. Securist împuțit, nu mai bine te sufoci tu într-o dimineață cu saliva aia a ta spurcată și veninoasă din gura aia a ta care pute mereu doar a căcat? Nu mai bine le bagi pumnul în gură slugilor tale care te servesc ca niște drogați? Ține-ți labele acasă și ai tupeul să privești în ochi un jurnalist liber fără să dai frâu reflexelor comunismosecuriste. Atât am avut să-ți spun ție, personal, curvă care ar trebui arestată pentru port ilegal de pulă.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.