11 nov. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Îmi bag picioarele în magazinele second-hand (p)

Sunt hotărât, gata, nu mai arunc banii pe gioarse, pe papuci împuţiţi, pe bocanci purtaţi de nişte nespălaţi. Şi ştii de ce? Pentru că magazinele care comercializează haine şi încălţăminte la mâna a doua, poate chiar a treia, nu spală dracului marfa aia care, uneori, pute ca un hoit.

Nu este suficient să dai cu odorizant de cameră prin magazin, trebuie neapărat să şi dezinfectezi marfa, altfel te poţi trezi că vine Garda, OPC-ul, Sanitara, procurorii, poliţia peste tine şi te închide, nu magazinul, pe tine ca patron.

Am intrat ieri într-un magazin second cu haine de tot felul şi mai ales cu ghete pentru femei, am auzit că s-a anunţat iarnă grea şi vroiam să-i cumpăr ceva la consoartă, ceva ieftin dar de marcă, ceva de care să tragă toată ziua. Când am intrat am simţit că nasul mi se desprinde de cap şi cade pe gresia care şi aia cred că era spălată cu mopul de la budă. Băh, eşti prost? Am rămas totuşi şi m-am apropiat de un raft unde am văzut o pereche de cizme mai acătării. Am pus mâna, am apropiat de nas (c-aşa face românul, miroase orice) – în speranţa că poate o să simt o duhoare mai puţin covârşitoare…

Un alt miros, mai înţepător decât cel simţit la intrare, mi-a invadat nasul şi m-a făcut să fac stânga-împrejur şi să fug urgent de acolo. Cine dracu cumpără containerele alea împuţite de pe rafturile cu second-hand-uri? Unde mai pui că acel magazin era nou, că din acel motiv am şi hotărât să-i fac o vizită!

Nu se poate, gata, nu mai vreau să fiu parte componentă a lăzii de gunoi a Europei. O să-mi cumpăr ţoale şi încălţări doar de la magazine care vând haine la prima mână, chiar dacă majoritatea vând chinezisme. Sau poate o să mă orientez spre magazinele Outlet. Sau poate nu-mi mai cumpăr atâtea haine, că şi-aşa nu-mi schimb ţinuta toată ziua.

Pentru nevastă-mea am găsit ceva diferit, pe gustul ei, pentru mine încă mai cotrobăi, deşi am un magazin în oraş cu haine şi papuci outlet unde am văzut câteva piese faine. Tu de unde îţi cumperi haine şi pantofi? Vizitezi magazinele second-hand sau preferi cumpărăturile online?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.