17 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Îmi cer scuze, nu mi-am deschis computerul

De când facebook a câştigat popularitate tot mai mare şi în rândul celor de vârsta a doua şi chiar a treia au apărut noi forme de scuze, de parcă bagajul existent nu era suficient. Ultima găselniţă în materie de scuze sună cam aşa: La mulţi ani de ziua ta. Mai bine mai târziu decât niciodată. Îmi cer scuze, dar ieri nu mi-am deschis computerul.

Poc, trosc, pleosc, hodoronc-tronc… Şi dă-i cu mucii în fasole şi rupe şi mâţa-n două că de gard nu o mai poţi da că l-au furat fierarii. De ce îţi mai ceri scuze? Scuza asta ştiţi ce scoate la iveală? Faptul că te doare-n cot de ziua de naştere a lui cutărică, dar pentru că facebook însistă să-ţi amintească că este ziua lui Vasile te jenezi, începi chiar să te simţi vinovat, şi a treia zi după scripturi te gândeşti să trânteşti şi tu un La mulţi ani, pe considerentul că e mai bine mai târziu decât niciodată.

Da, s-ar putea să nu-i mai poţi ura la mulţi ani lui Vasile pentru că vara nu-i ca iarna, pentru că nu aduce anul ce poate aduce ceasul şi pentru este posibil ca orice om să moară înainte să ajungă la următoarea zi de naştere.

Dar dacă tot zici că-i mai bine mai târziu decât niciodată, de ce nu-i spui lui cutărică la mulţi ani de două ori la următoarea zi de naştere? De ce ne mărim bagajul cu scuze? Oare chiar îi pasă cuiva că pe pagina lui de facebook un necunoscut a scris la mulţi ani a treia zi după eveniment, cerându-şi şi scuze într-un mod stângaci?

Oare pentru ce ne vom mai cere scuze în viitorul apropiat? Pentru că existăm îşi cere cineva scuze?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.