14 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Sfăntul nu se arată oriunde, oricum şi la oricine

O familie din Buzău cheamă reporterii de la RTV să le arate că pe un perete a apărut chipul lui Arsenie Boca, „minune” petrecută după ce oamenii aceia au venit acasă cu o icoană. Cei de la RTV filmează un perete pe care nu se vedea nimic, totuşi familia „norocoasă” este crezută pe cuvânt, atâta timp cât presa era deja prezentă la ea acasă.

De când l-au văzut pe părintele Arsenie apărut, chipurile, pe un perete oamenii aceia nu mai au somn, deşi s-au străduit din răsputeri să-l tot şteargă de pe zid. Straniu, senzaţional, extraordinar spun toţi în cor.

Nu cred în poveştile astea, însă nu despre asta vreau să scriu acum, ci despre ce a zis popa când a aflat de minunăţia cu pricina.


Sfântul nu se arată oriunde, oricum şi la oricine. De aceea trebuie să avem şi rezervă în această privinţă. Sfântul rămâne sfânt.


Să înţeleg că oriunde, oricum şi oricine ia în calcul statutul social al oamenilor, gradul de păcătoşenie, deschiderea spre biserică, pioşenia şi docilitatea, gradul de îndatorare faţă de stat, perversiunile nevinovate ale adolescenţei, da? Cu alte cuvinte, eu înţeleg din spusele acelui popă că oamenii ăia nu erau cei mai potriviţi pentru apariţia unui sfânt pe peretele casei lor, părintele Arsenie Boca făcând o greşeală că şi-a făcut apariţia acolo.

Sau o fi vorba de faptul că popa acela a sesizat o uşoară urmă de Satana preschimbat în sfânt?

Măi oameni buni, mai terminaţi cu prostiile şi vedeţi-vă de treburile importante. Sfinţii există doar în mintea voastră, iar popii ştiu asta cel mai bine. În altă ordine de idei, nu vă mai uitaţi în gura popilor, pentru că majoritatea sfinţitoşeniilor spuse de ei sunt învăţate şi exersate la facultate. În sfârşit, dragi jurnalişti, voi chiar mergeţi să filmaţi toate prostiile debitate de oameni?

Mai jos găseşti sursa minunii de la Buzău. Arsenie Boca apare pe la minutul 46:00.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.