26 iul. 2013
  |   7 Comentarii

Ti-e frica sa protestezi sau esti pasivul iremediabil?

Tineretul bulgar a iesit in strada, parlamentul acelei tari mai are putin si se prabuseste definitiv. Motivul: bulgarii s-au saturat sa se tot sature sa fie furati si jefuiti pe fata de politicieni. Oau, deci nu vor salarii mari, nu vor pensii si alte chestiuni dinastea pe care le vrem noi dar nu facem nimic? Adica doar atat doresc si pentru asta au decis sa iasa in strada si sa puna piciorul in prag? Curajosi si hotarati oameni, bravo lor!

Oare noi de ce nu putem face asta? Avem creierele sterse, avem cipuri implantate, suntem tampiti, cretini, fara curaj, nu ne mai pasa sau ce naiba avem de nu suntem in stare sa iesim in strada si sa cerem doar atat: opriti jaful?

De cativa ani incoace ba am fugit din tara, ba ne-am ascuns pe la colturi atunci cand altii au iesit in strada, ba am stat ca niste babe neputincioase in fata televizorului si am balbait ceva neinteles din buze, ba ne-am dus cuminti la vot si am votat pro hotiei de fiecare data.

Concluzia unilateral dezvoltata in tara asta este asta: am devenit un popor fara vointa, las, dispus din patru in patru ani doar sa mearga la vot pentru a schimba scula care ne da… sa mancam.

Daca imnul Romaniei este intonat sunt convins ca pe multi nu-i trec nici un fior, dimpotriva, zambesc cu sarcasm la adresa celor care chiar stiu versurile. Daca invit pe cineva sa iasa in strada sa protesteze pasnic pana la capat, primesc mereu si mereu acelasi raspuns: ce putem face doar noi doi?

Bulgarii au inteles ca nu mai este loc de intors pe degete aceeasi politicieni si au decis sa spuna GATA, plecati voi toti sau noi ramanem in strada. Uniunea Europeana a spus aveti dreptate, suntem cu voi, chiar daca cei acuzati fac parte din Consiliul Europei.

Si cu noi cum ramane? Un exemplu macar de la bulgari nu putem lua? Inainte sa inchei spun ca sunt sigur ca la acest articol vor comenta doar politrucii sau poate doua, trei persoane care chiar ar dori sa faca ceva dar nu au cu cine. Sper sa ma insel amarnic.

Mai jos aveti un filmulet cu tinerii din Bulgaria care au iesit in strada pentru un singur lucru: stop jafului politic! Filmul este postat pe YouTube de catre The Guardian.

7 Răspunsuri la Ti-e frica sa protestezi sau esti pasivul iremediabil?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te! Pentru tine e GRATIS.

Dacă îţi place cum scriu adaugă adresa ta de e-mail şi fă-ţi un abonament la articolele viitoare.

Alătură-te celorlalți 68 de abonați

Despre fotografie
Foto Blogger