5 aug. 2013
  |   2 Comentarii

Vila ceausestilor de la Cincis se vinde

Arcelor Mittal, cu sediul in Luxemburg, considerat cel mai mare producator de otel din lume, a cumparat acum cativa ani Siderurgica SA Hunedoara, o firma in patrimoniul careia se afla si astazi complexul turistic de pe malul Lacului Cincis si Vila de protocol a ceausestilor situata in perimetrul Hotelului Casa Alba. Ca fosta vila a familiei Ceausescu nu a trecut in patrimoniul national, asa cum poate era normal, asta e alta poveste.

Arcelor Mittal produce si vinde otel, nu face turism, deci activitatea turistica mostenita odata cu achizitionarea a diverse firme producatoare de otel ii sta in coaste, mai ales cand vorbim de listarea la diverse burse internationale. Asadar, conducerea combinatului se fofileaza ori de cate ori vine vorba de investit fie si un singur leu in dezvoltarea complexului situat la Cincis.

Pe vremuri toti hunedorenii se strangeau cu mic cu mare la Casa Alba, pentru a sarbatori 23 august, 1 mai sau sfarsitul de saptamana al unei veri calduroase. Am petrecut multe nopti pe malul apei, in gasca, cu un cort si o chitara, cu gagica langa mine si uneori cu betele de pescuit intinse armonios in ciuda faptului ca nu aveam permisul de pescuit la zi. Acolo am mancat o cutie plina cu inghetata Polar (ca am ajuns apoi la spital nu mai conteaza), acolo mi-am carat de nenumarate ori magnetofonul si prietenii, acolo am auzit pentru prima data piesa I Just Called To Say I Love You, cantata de legenda Stevie Wonder.

In zilele noastre, la Cincis mai slujesc doar doua femei, una angajata temporar, o bucatareasa, sotul, copii si prietenii sefei. Ca sa intelegem mai bine situatia trebuie sa stiti ca cea mai veche angajata, sefa, zugraveste fatada hotelului, coseste, vopseste borduri, curata paianjenii, sterge praful in vila ceausestilor, de una singura sau ajutata de sot, copii sau alte persoane apropiate. Patronii nu dau bani suplimentari, nu fac angajari. De ce face ceea ce face femeia aceea nu stiu. Va spun astea ca sa stiti de ce ve-ti astepta o ora pentru a primi ceva de mancare, in caz ca popositi la Casa Alba de Cincis.

Zilele trecute am aflat ca fosta vila a ceausestilor de la Hunedoara se doreste a fi vanduta, de ea fiind interesati mai multi indivizi care au facut primul milion de euro fara sa stie cum. Sunt curios sa vad cine va invinge in aceasta batalie si ce va deveni nu casa de protocol pomenita, ci complexul cu piscina in care am la activ multi kilometrii innotati.

2 Răspunsuri la Vila ceausestilor de la Cincis se vinde

  • Alma Nahe spune:

    Nici eu nu știu cum se face un milion de euro. Oare e suficient? O să-l fac? 🙂 Știu că erai ironic, numai că am făcut un exercițiu de imaginație și mi-am dat seama că nici dacă aș face zece mii de spectacole într-un an tot nu l-aș avea. Dar unii îl fac din nimic, peste noapte. Au fost mai orientați, poate…cu arta, nu faci nici cât o ceapă degerată.

    • Uries spune:

      Poti sa faci un milion de euro si din spectacole daca intalnesti, peste noapte, evident, milionarul favorit si decizi sa fugi cu el si cu tot cu milioanele lui care habar n-are cum de au aparut in contul lui… 🙂 Mai sunt si alte metode, probabil, pe care eu nu le stiu, ca nu-s milionar in euro.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.