30 aug. 2013
  |   7 Comentarii

Noi, bloggerii, am facut sa fie lumina la Ursici!

Scriam fix in ziua cand blogul meu facea 6 luni ca un blogger, Cristian Manafu, a decis sa puna umarul la campania Lumina pentru Ursici. Pentru ca era ceas aniversar am decis sa petrec prin a face o fapta buna, asa ca am pus un banner pe blog, il vezi si acum in partea dreapta, si am invitat alaturi de mine cat mai multi prieteni bloggeri. Unii s-au alaturat rapid, altii mai incet, insa cert este ca nimeni, din cati cunosc eu, nu au spus eu n-o fac.

Indemnul meu pentru Lumina la Ursici il gasesti aici, iar bloggerul care a zis primul ca vine langa mine, ba mai mult chiar, este Maya. Aceasta doamna prin excelenta a decis chiar sa faca donatii, si nu doar doi, trei lei. Am donat si eu, dar nu vreau cu asta sa ma laud.

Asadar, AM INVINS! Toti cei care ne-am aplecat capul sa vedem intunericul dincolo de gardurile caselor oamenilor din satul Ursici, da noi, bloggerii, cei care suntem priviti uneori ca niste ciudati. Victoria este a noastra, si prin asta am invins timpul, un sistem, o criza mondiala, un fapt de viata privit pana acum o luna cu nepasare.

Prin initiativa noastra, in doar doua zile am adus langa noi banca Unicredit Tiriac, care a decis sa doneze toti banii necesari pentru a aduce lumina la Ursici. Multumesc si eu conducerii acestei banci pe aceasta cale, salariatilor care au spus ca vor veni chiar si ei sa puna mana la treaba fizica, si mai ales le multumesc prietenilor mei bloggeri care au spus repede alaturi de mine DA, sa fie lumina in satul acela. Printre ei se numara Sonia, Maya, Athos, Dana Lalici si altii.

Va multumesc eu, prieteni, in numele satenilor de la Ursici, oameni simpli, cu frica lu’ Dumnezeu in san, care in sfarsit vor sti si ei ce inseamna sa iti luminezi gospodaria altfel decat ca in evul mediu.

Personal ma bucur foarte tare pentru acei oameni, imi voi aduce cu drag aminte de faptul ca atunci cand blogul meu a implinit fix sase luni am pus umarul la indeplinirea unui vis comun, un vis al unor oameni cu care ne putem mandri, romani ramasi in tara asta sa duca mai departe traditia unui sat uitat de lume, de guvern, de oameni, de companiile care emit facturi pentru curent electric.

Acum se cauta voluntari pentru Ursici

Si pentru ca este nevoie de forta de munca la construirea sistemului care va lumina satul Ursici a fost organizata o tabara de voluntari. Iata si programul.

  • 7 septembrie ora 9:00 – plecarea din Bucuresti din Piata Palatului Regal (Piata Revolutiei);
  • 7 septembrie ora 19:00 – sosirea in Ursici si pregatirea taberei;
  • 8 septembrie ora 9:00 – sedinta tehnica si pregatirea echipelor de voluntari;
  • 9–14 septembrie – montarea panourilor solare si realizarea instalatiilor electrice;
  • 15 septembrie ora 10:00 – sfarsitul taberei.

Voluntarii se pot inscrie pana la data de 1 septembrie printr-un email trimis la adresa iulian@freemiorita.ro, sau prin telefon, 0722.234.727, Iulian Angheluta. Mai multe detalii poti citi si in acest document.

Recomandari pentru drumul catre Ursici gasesti si aici. Cei din zona Hunedoarei dornici sa puna mana la treaba pentru ursiceni ii invit sa ma contacteze personal pentru a ne organiza local. Eu am decis sa fiu acolo.

Inca ceva. Daca voi ati decis doar sa scrieti ceva despre ca se face si se drege legat de Ursici, trebuia sa spuneti si ca in acest proiect au fost si sunt mobilizati bloggerii, nu doar o pagina de socializare, ca asa se face cand te dai cotidian independent si iti mai si spui pe deasupra Glasul Hunedoarei, ca despre voi, cei de la acest ziar vorbesc.

Ma inclin si eu, alaturi de Manafu, in fata voastra, a bloggerilor care au dovedit ca minunile pot veni si din online, nu doar de la capitala.

7 Răspunsuri la Noi, bloggerii, am facut sa fie lumina la Ursici!

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te! Pentru tine e GRATIS.

Dacă îţi place cum scriu adaugă adresa ta de e-mail şi fă-ţi un abonament la articolele viitoare.

Alătură-te celorlalți 70 de abonați

Despre fotografie
Foto Blogger