21 apr. 2022
  |   Nu sunt Comentarii

Cică Rusia o trimis ofertă de paște la Kiev, nu din plictiseală, oleacă din curtoazie, rusește

La un moment dat Ivan Turbincă o zâs așa: pașol na turbinca! Creangă, Ion Creangă, scriitorul ăla confundat cu Ieminescu, o degenerat, cotrobâind prin curtea prea moldovenească, și-o povestit mai multe chestii despre Ivan Turbincă. Nu din plictiseală, obosit.

Aseară am auzit cu ochii mei ideea că Putinelu ie mort de 12 ani și că, de fapt, vizual vorbind ca proștii, bolovanul care cutremură lumea la acest moment ie un făt frumos cu față de Putin.

Băh, mie îmi plac snoavele, muntele și salata de vinete cu gust de vinete. Că, cică, așa zic ghiolbanii de la Ucraina cu coaie rusești. Și că, cică, ie femei prin Ucraina care spun (femei, atât, nu ie altceva, ie doar femei) că prin Ucraina se bat ăia între iei.

Bun, bă, pula mea, că deja mă doare neuronul și coiul stâng că atunci când aud căcaturile astea romgleze și italianoromânești mă apucă un fel de ducă.

Păi, în pula mea, și noi ne batem între noi, faza proastă ie că nu ne viralizează nimeni. Când eram copchii o puneam frecvent de-o bătaie. Hai, băăă, în pula mea, că avem bătaie. Băăă, te bagi? Daaaa, nu auzeai yes.

Și era comunism, cu ceaușești, cu securități, cu diverse. Nici dracu nu ne băga în seamă. Mergeam la bătaie, cu pumnii și cu curajul și veneam înapoi uneori stîlciți, alteori strigând ca proștii ce proști și ce fricoși ie ăia. Și la școală ziceam că avem buba la ochi deoarece am căzut pe scări, toate scările ie și ostile și docile atunci când vine vorba de bătaie ca băieții, că cu fetele ie la coaie.

Dar să trecem la chestii serioase. Cică Kremlinul io trimis lu Kiev documente care presupun PACE și că, cică, zice Kremlinul, mingea e la piciorul lui Zelenski. O scrie pe asta chiar și Ziarul Financiar, și io îi cred că pe ăia îi cunosc, ie vii, aproape toți. O zic mai mulți, dar las-o așa. Bun.

Hadică Rusia îi zice lu Ucraina că, bă, ne-am jucat destul, noi făceam glume proaste, hai s-o dăm la pace? Hadică, hai, bă, pula mea, nu mai trage, hai să mâncăm pită cu untură că se face seară și ne cheamă tata în casă? Mama ie despuiată, Crimeea ie înțepenită dar dezbrăcată, nato stă cu pula sculată și nu știe unde s-o bage.

Și cică Moscova o venit cu chestii serioase. Bă, brusc, vrem pace, nu mai trageți, pula mea, hoo, noi glumeam, ne uitam la desene animate și diversificam programul de seară cu niște filme cu morți și răniți, așa, de divertisment. S-o stricat cuptorul cu undele Amiralului.

Și cică Kievul nu ie consecvent când noi, rușii, propunem floricele, că, cică, Kievul vrea semințe de floarea soarelui decojite, noi nu decojim semințele virgine. Ie nervos rău Kremlinul, pula lui, iel vine cu pace și Kievul se zbârlește? Las-o în pula mea, chiar așa? Pula lor, au dreptate, rușii. Iei vor pace și frătucii lor de la Kiev vor război? Ie frumos?

Și cică fecioara Maria Zakharova de la externe, de la Rusia, zică că păpușarul de la Ucraina o transformat nogocierile de pace în circ. Păi, cam da, ăla se vrea definitiv președinte la Ucraina, ioi, Putinelu îl vrea purificat și denazificat, grijuliu ca un tată bun care ie el, Baiden dă mâna cu Hitler în mintea lui, pe terasă unii deja merg la război, cresc smarfoanele mai ales în ajunul crăciunului.

Și cu asta mă retrag, momental. Cică, zice Rusia, prin vocea sfântă a Măriei de la externe, discuțiile cu frații de la Ucraina or fost împotmolite sever fix când Kievul o ACUZAT Moscova că o comis crime dă RĂZBOI.

Băh, ie frumoși proști cu diplome. Nu te pui cu iei că dacă, pula mea, nu știu ce să mai zic.

Noi, când ne băteam, în cartier, când aveam bătaie, nu scoteam, mai apoi, comunicate de presă. Pula mea, ne-o luam, o dădeam, asta era. Vinea milițianul cu table pe umăr și ridica vreo doi, trei. Îi căpăcea, ieșea tablagiul cu sfeclă la ochi, mândru de el, de grad, unii dormeau, alții desigur. Apoi, pace și virtute. Următoarea fază cu avem bătaie. Unii și-au murit ochii lipsă cu vitejie și multă șmecherie de căcat. Și Ștefan cel Mare (mic ca pula înșelaților bărbați) mergea la război, n-avea răni că în timp ce Dorel se bătea el o futea pe Maria de la externe. Și uite așa.

Hai, pe bune, acuma. Rusia se simte jignită că, cică, Kievul o acuză că o comis crime de război? Aproape că liniile paralele se unesc. Ăștia chiar vor să se împace? Și io chiar îmi făceam probleme existențiale, că nu știu de unde să-mi cumpăr bască. Basca mea face ce vrea ea, că doar e proletară. M-am tâmpit. De la tâmple o am. Pe proletară. Pe tâmple. Pe bască. Pe care le-am contopit. Dacă ie grele ce-am scris lasă dracului plasele cu uloi jos, vin alte taxiuri.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place scrisul meu vâră-te aici cu adresa de email pentru a te înțepeni definitiv (abona) la blogăritul meu, mai apoi, îți voi trimite notificări atunci când debitez articol nou. Să nu te superi.

Despre fotografie
Foto Blogger