29 aug. 2015
  |   1 Comentariu

Iar se bat dacii şi romanii la DAC FEST 2015

Înarmaţi până în dinţi dacii îi vor aştepta pe romani la Măgura Uroiului pentru o bătălie cruntă. Evenimentul a fost numit DAC Fest şi se află la a treia ediţie. Cert este că în fiecare an dacii îi alungă pe romani de pe pământurile lor. Dar nici romanii nu se lasă, ei vor reveni, se pare, pentru o nouă încercare de cucerire a unor teritorii dacice importante.

Înainte de bătălie va fi mare petrecere. Se va viziona filmul Decoding Dacia iar pe drumurile din apropierea locului ales pentru bătălie va fi mare paradă de costume antice. După ce romanii vor fi din nou alungaţi se va aşterne din nou pacea şi se va reveni la viaţa normală de zi cu zi. Vom putea vedea ateliere civile şi militare antice, jocuri de gladiatori, un foc sacru şi vom asculta muzica lui Arhaica.

Iar ca evenimentul să nu dispară din memoria oamenilor se organizează şi un mare concurs de fotografie. M-am decis să particip şi eu, mai ales că am în derulare un proiect de fotografie cu costume antice. În plus, e vorba de muzică Arhaica, pe care nu ai voie s-o ratezi.

Aici găseşti detalii despre DAC Fest şi aici amănunte despre concursul de fotografie. Ne vedem acolo.

Un răspuns la Iar se bat dacii şi romanii la DAC FEST 2015

  • CCC13 spune:

    Un eveniment cultural de excepție al civilizației dacice, învăluit cu multă istorie și arheologie. Felicitări tuturor celor ce poveștile din trecut fac parte din viața lor, participând într-o atmosferă încântătoare, la acest eveniment, pe meleagurile hunedorene.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place scrisul meu vâră-te aici cu adresa de email pentru a te înțepeni definitiv (abona) la blogăritul meu, mai apoi, îți voi trimite notificări atunci când debitez articol nou. Să nu te superi.

Despre fotografie
Foto Blogger