24 nov. 2013
  |   4 Comentarii

Dan Bera, omul potrivit la locul potrivit

Despre Dan Bera am mai scris aici. Atunci scriam despre el pentru ca revista Foreign Policy Romania l-a clasat in topul celor 100 de localnici care prin idei si implicare gratuita au reusit sa miste lucruri care pareau ingropate definitiv. Acum am un motiv si mai bun sa astern cateva lucruri despre acest om: a fost instalat in functia de administrator al Castelului Corvinilor de la Hunedoara. Parerea mea scurta este ca avem in sfarsit un hunedorean potrivit la locul potrivit.

Parerea mea lunga este ca Bera va face o treaba grozava. Si-a dat urgent demisia din functia de farmacist si a acceptat cu placere sa se ocupe de tot ce inseamna administratie la castelul cu care hunedorenii ar trebui sa se mandreasca mai mult, desi in ceea ce priveste salarizarea nu simte absolut nici o diferenta.

Deja pe baricade

Bera Dan, deja pe baricade

Si deja lucrurile incep sa se miste. Toata vegetatia inutila care reduce din aspectul impresionant al castelului a inceput sa dispara. Dan este hotarat sa faca treaba. “Pentru mine este o mare provocare. Am inceput cu vegetatia, vom continua cu securizarea zonei. Urmeaza insa multe alte activitati benefice pe care vreau sa le abordez”, mi-a spus Dan foarte entuziasmat chiar dupa doua zile de la instalarea sa in functie.

castelul-corvinilorCasa de bilete de la castel va fi mutata la poarta. Prin urmare, turistii care vor sa faca poze de aproape, fara sa viziteze edificiul, vor fi nevoiti sa plateasca. Ramane sa vedem daca este sau nu aceasta o masura buna.

Oricum, Bera este un hunedorean care isi iubeste locul natal, care pune suflet in ceea ce face si stiu ca daca se apuca de o treaba va merge hotarat pana la capat. Eu personal il felicit inca odata si ii urez succes.

Functie de director pe viata

Din discutiile cu Bera am aflat o chestie de care nu aveam habar. Functia lui presupune administrare, adica te ocupi de treburile gospodaresti. Ierarhic, peste el, exista directorul Muzeului Castelul Corvinilor, care este indreptatit sa decida ce si cum. Acea functie a fost castigata de cineva a carui nume nu are acum importanta. L-am intrebat pe Dan de ce nu a fost instalat in functia de director, daca tot se afla functia respectiva in interimat, ca fostul acum e primar intr-o localitate de langa Hunedoara. Si el mi-a spus: “Simplu, pentru ca practic acea functie este castigata prin concurs si acel om se poate intoarce oricand sa-si revendice locul.” Adica domnul ala si-a castigat o functie pe viata? “Cam asa ceva”, imi spune Bera zambind.

Adica treaba sta cam ca naiba, evident, ca in Romania. Te duci la un concurs organizat de stat. Il castigi. Daca nu esti dat afara poti sa dispui de acea functie pe viata, indiferent ce alte functii te duci sa ocupi. Cat esti plecat, se angajeaza un interimar, daca acela pleaca vine alt interimar si tot asa. Adica daca tu esti ala care esti plin in functie vor exista atatia interimari pana cand tu vei muri, demisiona sau daca statul va decide ca tre’ sa fi dat afara. Ce zici, iti suna bine chestia asta? Pe cuvant daca nu-mi vine sa ma bag in politica! Glumesc.

4 Răspunsuri la Dan Bera, omul potrivit la locul potrivit

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place scrisul meu vâră-te aici cu adresa de email pentru a te înțepeni definitiv (abona) la blogăritul meu, mai apoi, îți voi trimite notificări atunci când debitez articol nou. Să nu te superi.

Despre fotografie
Foto Blogger