3 feb. 2024
  |   Nu sunt Comentarii

De azi, blogul meu vă aparține, ROMÂNI!

Pentru că mizerabilii de jurnaliști din presa aservită, politicieni cu ciucuri, care se cred cu pix la purtător, născuți în cerneală incoloră, nu arată nimic din ce se întâmplă, de azi, blogul meu, www.uriesblog.ro, vă aparține, ROMÂNI. Promit, că din acest moment, 00:03, 3 februarie 2024, sunt cu voi sută la sută.

Sunt român și nu mă dau naționalist, dar nu pot să stau deoparte când cei din țara care m-a crescut sunt batjocoriți.

Din clipa asta sunt conectat cu voi. O să ies cu voi în stradă. Am mai ieșit și promit că SUNT DISPONIBIL, ORICÂND!

Dar vă rog, pentru început, ca o condiție necondiționată, să NU CEDAȚI. Franța sau altă țară nu are cetățeni cu mai multe coaie ca noi.

Nu vă fie frică. Iar vouă, oamenilor de ordine, vă spun asta, pentru început: mâncați același căcat servit de politic, iar dacă v-ați luat deja salariile nu înseamnă că sunteți mai presus decât noi, cei care vă plătim. Bine?! Om de ordine, sef de șantier, portar, femeie de servici, profesor, doctor, toți mâncăm cu o singură gură. România îi pentru toți, asta-i diferența.

Dragii mei, aruncați gunoiul pe care nu-l vor în ograda lor și hai să arătăm că România îi a noastră. Nu mă interesează descântecele celor aserviți. Le cunosc. Nu, să revoluționezi sistemul îi una, să te manifești în stradă îi alta. Hai! Să moară și mamele lor cum au murit ale noastre, unele, sechestrate în propria lor viață.

Vineri, 02 Februarie, Acord privind încetarea protestelor fermierilor și transportatorilor.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și reprezentanții fermierilor și transportatorilor au semnat astăzi, la Palatul Victoria, un acord prin care încetează acțiunile de protest.

Premierul i-a invitat pe reprezentanții fermierilor și transportatorilor, care protestează la Afumați, la o nouă rundă de discuții, la sediul Guvernului.

Acordul semnat prevede ca luni, 5 februarie, prin decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu, să se constituie un Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care să analizeze și să găsească cele mai bune soluții pentru revendicările protestatarilor.

Comitetul va fi format din reprezentanți ai ministerelor de resort și ai fermierilor și transportatorilor. Fiecare ministru va desemna câte un secretar de stat din subordinea sa, care să facă parte din comitet, și să gestioneze problemele semnalate. Spețele concrete care privesc un singur domeniu, vor fi gestionate la nivelul ministerului de resort, împreună cu partenerul social. Scopul Comitetului este soluționarea revendicărilor agricultorilor și transportatorilor și redactarea unor propuneri de soluții concrete pentru sectoarele economice în discuție.

În baza acestui acord, semnat din partea Guvernului de către șeful Executivului, Marcel Ciolacu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, și consilierul de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Daniel Botănoiu, reprezentanții protestatarilor vor încheia acțiunile de protest atât în Capitală, cât și în teritoriu.

Decizia prim-ministrului Marcel Ciolacu privind înființarea acestui Comitet interministerial va fi publicată luni, 5 februarie, în Monitorul Oficial.

Acesta-i un comunicat dat de Ciolacu, după ce românul a fost nevoit să-și trimită și oile la București, cu câini cu tot.

Adică ăia trebuie să-și rupă oasele câteva zile, să consume combustibilul, venit de la ruși, să întrerupă activitatea, să accepte para venită din Columbia sau din Afganistan, din Ukraina, ca tu, Ciolacu lu mă-ta, să zici, hai să negociem.

Polonia are TVA 0 la produse de bază și vrea să consume ce produce.

Franța so săturat de porci importați din România care vin din Olanda și ajung la CORA și Kaufland. MARKETUL mă-tii își gată resursele din logistici, curând. Din pulă de la mama mai aduci marfă de import la PROFI, prin SC Marghioala SRL România.

Vreau șoric și pătrunjel din ograda lui Gheorghe de la Fundătura Ponorului. Tu să-l cauți, că el îi timid, că l-ai umilit, Ciolacu mă-tii!

Poporul ăsta îi îndurător, dar când are un scurtcircuit, nu-l mai oprești. Ne-ai vrut pe toți proști. Știu. Dar nu se cade. Te-ai întins prea mult cu plapuma.

Revin cu imagini filmate. Sper să vă mobilizeze.

Termin cu discursul lui I(o)hhanis despre jalba din proțap a fermierilor români.

Fermierii români au în esență aceleași probleme ca și fermierii din Franța, ca și fermierii din Belgia, din Germania, din Italia, este vorba de proceduri de ameliorare. Culoarele solidarității nu afectează agricultura din România. Și vreau să subliniez foarte clar acest lucru. Noi am deschis aceste culoare pentru că suntem conștienți că Ukraina are nevoie de acest ajutor și România poate să ofere acest ajutor fără a fi în detrimentul fermierilor români. Astă toamnă, vă amintiți, chiar când am fost la națiunile unite (cu avion închiariat cu 150.000 de euro), am negociat soluții, guvernul le-a pus în aplicare la noi și nu au fost comercializate produse care trec prin România, deci, nu a fost afectată piața românească de produse care doar tranzitează România. Aceste lucruri sunt cunoscute și recunoscute și dacă este nevoie, sigur, atunci, guvernul, va institui controale mai ferme pentru a vedea că nu se comercializează, ci doar se tranzitează, dar asta este o problemă care a afost deja rezolvată, restul, ce se poate cultiva, cum se pot folosi, pesticide și așa mai departe, aici sunt discuții tehnice mai complicate și cred că se găsesc unele soluții.

Nu sunt mare fan Ceaușescu, dar ăla zicea așa, în nemernicia lui, VREAU BARAJ ACOLO. Ohanis zice așa, ”aceleași probleme, soluții sunt, probleme tehnice”. Desigur, ca la francezi. Numai că la francezi, fermierul și-o lăsat balega de la vaci în poartă la ministerul de resort, în timp ce noi negociem cu badea Cion, gardian la poliția română, că să ne lase să trecem cu tractorul, că vrem să mergem la Ciolacu să ne lămurească, că noi nu pricepem cum de în magazinele mari, gen kauflanduri, găsim la raft pere din Maroc, în loc de pere din spatele casei lui BUNICII Pricepi?

Acuma, cu Ohanis, nu-i mare sfârâială. Iel ie prin Alpi, pe undeva, cu schiuri în spinare, săracul, trăgând de prima nevastă, doamnă, mă rog. Noi, ca oblojiții, cu țara târâită. Mno, fiecare cu obielele lui. Unii cu clăpari, alții cu opinci. De unde pula mea atâția clăpari, și voi sunteți culmea!

Pa. Pe mâine seară.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place scrisul meu vâră-te aici cu adresa de email pentru a te înțepeni definitiv (abona) la blogăritul meu, mai apoi, îți voi trimite notificări atunci când debitez articol nou. Să nu te superi.

Despre fotografie
Foto Blogger