21 ian. 2016
  |   4 Comentarii

De ce îngheață parbrizul pe interior?

De când s-a lăsat frigul ăsta crunt (pe care chiar îl așteptam, că așa trebuie să fie iarna, frig) în fiecare dimineață îmi găsesc parbrizul de la mașină înghețat pe interior. Pe exterior nu găsesc fir de gheață pentru că am pus peste el un parasolar special pentru îngheț.

Până acum nu mi s-a mai întâmplat chestia asta. Mă poate lămuri cineva? Au mai pățit-o și alții?

4 Răspunsuri la De ce îngheață parbrizul pe interior?

  • Gabriel broasca spune:

    In interior vaporii cumulati in timpul calatoriei se condenseaza si se depun pe geam (cea mai rece suprafata – in general totul e capitonat sau izolat). Ma rog, procesul e oarecum invers. Din experienta sustin ca e o eroare sa nu folosim aerul conditionat in timpul iernii, tocmai ca sa evitam situatii neplacute ca cea descrisa de tine. Daca din ratiuni de economie eviti pornirea lui , fa-o macar o data la 2-3 zile si vei vedea efectul. Desi nu obtii cine stie ce economie – cam 0,5l/100km.

    • Mulțumesc pentru părere. Chiar o să fac niște teste. Efectiv m-am săturat să rașchetez gheața din interior direct pe bord sau să stau cu aerul pornit până se topește gheața.

  • Mimimi spune:

    Poti aerisi mașina înainte de a coborii din ea… Astfel scapi de vapori

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.