1 aug. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Împărtăşania te poate îmbolnăvi

Eu cred că procesul de împărtăşanie te poate îmbolnăvi, deoarece vasele şi odoarele bisericeşti nu sunt curăţate corespunzător, în plus, potirul cu care se tot plimbă popa ajunge din gură-n gură, pur şi simplu. Când o femeie îi întinde unui popă o linguriţă, apare ofensa şi iată ce explicaţie ne dă preotul cu pricina.


 Eu mă împărtăşesc… şi părintele… şi dumneavoastră, după sute şi mii de oameni. Eu mă împărtăşesc duminică de duminică după cel puţin zece, cincisprezece oameni care vin la biserică. Credeţi-mă că m-am îmbolnăvit de toate lucrurile din lumea asta datorită nepriceperii, a faptului că sunt nevrednic, a faptului că nu mă protejez cum trebuie, că nu sunt atent, că nu am grijă de sănătate, dar niciodată nu m-am îmbolnăvit de aici (arată spre cupa cu cele sfinţite). Niciodată.

Pentru că aici (în cupă) este Isus Hristos. Dacă nu crezi asta s-a terminat. Şi o spun, pe unii o să-i şochez, dar să ştiţi că aici vin şi oameni bolnavi de SIDA şi oameni bolnavi de multe altele. Nu m-a îmblonăvit niciodată din pricina asta pentru că aici este Isus Hristos. Nu crezi asta, eşti departe. Nu eşti om. Aşa se face, doamnă. Amin.


Unu la mână: eu nu cred în povestea cu Isus Hristos prezent în cupa din mâna angajatului SC Biserica Ortodoxă Română SRL.

Doi la mână: domnule popă, staţi cam prost cu exprimarea, se pare că ştiţi să citiţi corect doar pe cele sfinte scrise prin cărţile bisericeşti.

Trei la mână: domnu’ popă, ştiţi dumneavoastră cum NU se transmite virusul HIV? Vă ajut eu.

Virusul HIV NU se transmite:

  • Folosind la comun aceeaşi veselă sau aceleaşi tacâmuri cu o persoană infectată cu HIV;
  • Mâncând din mâncarea gătită de o persoană infectată;
  • Atingând, îmbrăţişând sau sărutând o persoană cu virusul HIV;
  • Folosind aceleaşi obiecte cu o persoană infectată;
  • Stând în aceeaşi camera cu o persoană infectată;
  • Prin aer sau apă.

Patru la mână: domnu’ slujbaş al Ortodoxiei Române, ştiţi ce boli se pot transmite prin metoda împărtăşanie la comun? Vă ajut tot eu.

Ce boli se pot transmite la biserică?

  • Erizipelul – boală infecţioasă acută a tegumentelor (excepţional şi a mucoaselor), caracterizată clinic prin apariţia unui placard dermitic şi prin fenomene generale (vezi detalii aici);
  • Dizenteria – boală infectocontagioasă a intestinului gros, ca urmare a infecţiei cu Shigella (vezi detalii aici);
  • Scarlatina – boală infecțioasă, contagioasă și epidemic, care se manifestă prin febră, dureri de gât și o erupție roșie pe tot corpul, urmată de descuamare (vezi detalii aici).

Dacă nu cred în povestea “aici (în pocalul bisericesc) este Isus Hristos” oare sunt pierdut, domnule părinte?

Uite cum se face

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.