1 feb. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Mai contează că CNP-ul nostru-i pus pe toate gardurile?!

Acum câteva zile am primit un colet prin curierat rapid. M-am bucurat, oarecum, pentru că așteptam de ceva timp acel pachet. Până în momentul în care curierul îmi solicită Codul Numeric Personal, când m-am iritat instantaneu, ce-i care mă cunosc cam știu cum fac la fazele în care vrei să te bagi cu bocancii în intimitățile mele. Bă, ești prost, îmi spun în gând?

Tipul nu părea prost, ci doar foarte hotărât să nu-mi dea coletul dacă nu-i dau CNP-ul. Poftim? Cum să vă dau eu CNP-ul, pentru ce? Doar nu am primit bombe, arme, droguri, prostii de genul ăsta? Așa-i regula, mai nou, zice curierul.

Că ce, altfel nu-mi dai coletul? Nu pot să vi-l dau fără CNP, priviți, apare aici o rubrică pe care trebuie s-o completez în mod obligatoriu, zice băiatul cu nevinovăție în glas.

Mno, bine, scrie CNP-ul, zic, plin de nervi și indignare, 171… Măi să fie, nimic nu mai contează în țara asta, toată lumea controlează pe toată lumea, chiar și CNP-ul a ajuns să fie afișat pe toate gardurile. La alegeri CNP, la finanțe CNP, la concursuri CNP, la cutare CNP, e plin de CNP-uri. Vrei un CNP? Apasă aici și generează-ți singur un CNP. Free, fără efort și fără nici un fel de restricție. Generează câte CNP-uri își dorește suflețelul tău. Ce mama dracului, doar CNP-ul a devenit o chestie de căcat, care nu mai contează.

Mâine, poimâine, curieratele rapide o să-ți ceară și numărul de la chiloți, de la sutien, contul și parola de la cardul personal, că ce, ce poți să faci dacă ți-a venit coletul și tu chiar îl vrei, da, ce poți să faci? Desigur, oferi CNP-ul, și nu poți s-o dai în prosteală, că ăla îți zice imediat dacă încerci să-l prostești: ceva nu-i bine, domnule/doamnă, vă mai gândiți, vă rog, că mă cam grăbesc, mai am de livrat încă 200 de colete?

Ai votat? Nu, că m-am trezit că a votat altcineva în locul meu. Bă, ești nebun? Da, dar încă nu au reușit ăștia să mă diagnosticheze, că nu m-au prins, că nu stau locului, că bântui de nebun pe străzi. Bă, ești prost? Nu știu sigur! Futu-ți CNP-ul mă-tii de prost ce ești! Bă, de ce mă-njuri? C-așa vrea cnepeul meu, da? Mno bine.

Ai Cod Numeric PERSONAL? Ai pe dracu, ai un cod pe care trebuie să-l faci disponibil oricui și oricând. Mai vrea cineva CeNePeul meu, că azi e la ofertă specială?

foto: caplimpede.ro

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.