8 nov. 2013
  |   1 Comentariu

Noncoformistul versus petitori

Trebuia sa o cucereasca pe regina tuturor miasmelor. El era doar un tata de parfumuri. Nimic mai mult. A furat Fructe de padure, Celosia, Esenta de praline si diverse alte plante. Era tata, dar avea si un fiu, asa ca trebuia sa-l insoare, si repede, ca nu-i tocmeala la asta.

O dat lege si toata lumea o inceput sa se straduiasca. Parfumuri peste parfumuri. Tot ce vroia mandra Killer Queen. Nimeni nu mai cumpara altceva. Si o venit momentul.

Fiul de Folfolaie se infatisa cu straiele sale scumpe direct in mijlocul salii. Toata lumea a ramas cu naframele in aer. O miscare nu mai facea nimeni. Era momentul cand incepea parada parfumurilor. Ion a lui Lampa avea costum parfumat cu un parfum din nuci de cocotier.

O aparut si dansa. Era mandra toata. Nimic nu-i mai comenta. Printul parfumurilor o facut un pas in fata si-o zis: eu te provoc sa simti ceea ce simt eu in doi peri. De nu mirosi ce cred eu ca trebuie sa mirosi te arunc in valuri.

Si-o inceput mirositul. Nimeni parca nu mai facea deosebire intre arome. Era cald si placut in sala aceea. Diversi fii de generali stateau tacuti asteptand semnalul de final.

Filament de Folfolaie se desprinde de multime si face un pas in fata. Toata lumea se ridica. Regina ramane cu gura cascata. Pe narile ei patrunde un parfum nemaiintalnit pana atunci.

Si asa isi gasi domnita noastra perechea potrivita. Sa fii sanatoasa! In plus ce sa-ti mai zic domnita? Si-au trait fericiti pana la cele mai adanci batraneti… Asa si pe dincolo… evriting!

Sa fii tu al patrulea rege de Scotia daca nu ma crezi? Asa zicea unul. Si tu al oricatalea vrei, ce zici? Mno, poftim cultura cand vine vorba de parfumuri.

Era candva un mare parfumar. Si el la toti le creea parfumul potrivit. Nici el nu mai stia cand trebuie sa ai mirosul potrivit. Asta a fost. O fost si o sa mai fie. Noroc cu tine, Folfolaie.

Si daca ramuri bat in geam de ce sa nu ne laude? Si daca din lastari rasar de ce sa nu facem un parfum? Si daca si numai daca de daca nu ne lasa-n intr-o daca? Si daca si cu parca se plimbau in barca, pai nu-i tot barca?

Sa fie fructul de padure potrivit, sa fie mireasma o mireasma, sa fie totul potrivit si tot ce vrei sa infloreasca. E toamna, maine v-a fi iarna. Cu ce te-alegi, cu ce revii? Cand te mai scoti din iesle?

E ranced si totul e vazut. Te car cu mine si tu te faci ca nu ma vezi! Am vedenii, tu te uiti la luna. Am sughituri, tu crezi ca totul e gata. Sa fii iubita, am parfumuri speciale. Sa te opresti. La stalpul ala o sa obosesti. Hai te rog, revin-o! Killer Queen, Killer Queen?

Si daca cineva ti-o spus ca-i verde tu nu-l crede, poate fi oricum, iar daca verdele-i oricum, oricum poate fi orice.

Articol scris pentru Super Blog 2013

Un răspuns la Noncoformistul versus petitori

  • MARIANA SELIUC spune:

    M-ai facut sa rad,in ultimul timp n-am prea ras.Mi se pare amuzant cand se spune ca parfumul te imbraca ,sa inteleg ca daca nu te-ai dat cu-n parfum esti dezbracat ?Nu ca nu mi-ar placea parfumurile dar sunt prea scumpe batale vina .

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.