27 iun. 2022
  |   Nu sunt Comentarii

Nu-ți trebuie minte să mâzgălești o grădiniță de copii, poliția stă grămadă în sediu, fără frică, ie la serviciu, nu-i personal, desigur

Ca să mâzgălești o grădiniță de copii ie nevoie, în principiu, de o idee, apoi de niște bani, apoi de niște ustensile, apoi de curaj, apoi de niște putieni, și nu în ultimul rând, de avortoni extirpați când mama lor zicea c-o doare fix în pizdă de ei.
Se întâmplă în zilele noastre, fix la Hunedoara. Că ce? Că nu înțeleg!

Ca să mâzgălești o grădiniță ie ușor. Ideea pentru care faci asta e grea și absolut neînțeleasă pentru unii. Desigur. Ieu nu o înțeleg. Vor spune hunii.

Pe bune, care-i ideea? În preajma Grădiniței Piticot ie clădirea fostei securități comuniste, care, la un cutremur de minim 7, stă acolo, vociferând, sunt sigur că doar se crapă pe alocuri. Cu aia nu ai o problemă. Desigur. Dar cu Grădinița Piticot ai o problemă. Băi, nici problemele nu mai sunt cum erau. Fie sunt problem, fie sunt ”așa, și?”.

Amu, până îi prinde poliția din Hunedoara (nu-i, că-s politici), avortații care în nemernicia lor au mâzgălit o grădiniță de copii, beau beuturi ieftine și zic, ce tare sunt, în pula mea, le-am dat o lecție. Ideea e, bolovani cu ciucuri, că lecțiile costă. Bani sau zile din viață. Dacă nu te descoperă poliția, care ie interpol, iese doar când moare omul.

Una peste alta, sunteți cretini. Dar nu asta-i nașpa. Nașpa ie că în tot timpul ăla când ăia mâzgăleau, nimeni, dar nimeni. Ca în furios și iute, strada era închisă. Și poliția era interzisă. Și poliția era închisă în clădire. Că nu ie poliție pe străzi, ia e doar la proximitate, o chemi și vine. Poliție, ce plm. Puțină. Și atunci ie cu fufe de 22 de ani. Te bate nu te bate, ie polițistă.

Ideea e că, în România, poliția doar constată, d-aia și titulatura de polițist de proximitate. El constată. Și în funcție de grad și funcție el e deștept. Un om. Da, dar are uniformă, vine și constată și are, brusc, păreri, pe care doar în fața unui judecător poți să le contești, judecător care ie tot om. Pe polițist îl chemi, el nu ie când trebuie. El ie când vrea el. Dar despre asta mai vorbim. La colțul grădiniței.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.