22 iul. 2023
  |   Nu sunt Comentarii

O babă proastă nu voia lei la biserică pentru lumânări

S-a dus femeia la biserică (a mea, femeie, că d-aia știu pățania). La Hunedoara. În Hunedoara. În parcul tineretului. Că, desigur, la Hunedoara, bisericile se nasc și-n parcurile vieții și chiar și-n curtea unor școli. C-așa-i românul, credul, prost și tâmpit, uneori, că d-aia ie dăștept alteori.. Și se introduce femeia în biserica lui neam prost. Că Tiric sau Tilic îl cheamă pe popă. Și cum intră ea, într-o biserică, pașii o potrivesc spre lumânarea vieții, cu bani ficși și întinși. Acolo, desigur, una bucată babă, la menopauză, prost dispusă, prost plătită și cu țâțele târâite să zbârlește la a mea, care, deși oleacă moldoveancă, ie calmă, până la faza cu inervatul. O inoportunează femeia pe babă cu ideea de a cumpăra o lumânare cu BANI MĂRUNȚI, adică cu lei, românești, dacă înțelegi ce spun. Voia o lumânare și i-o întins un leu din bucăți. BABA VIEȚII, care se presupune că ar trebui să mă învețe ceva, că d-aia ie babă, REFUZĂ LEI ROMÂNEȘTI, că-s prea mărunți.

Și acum vine finalul.

– Bine, ia o sută de lei, dă-mi o lumânare și dă-mi chitanță, zice a mea.

La care baba.

– Păi nu pot să dau chitanțe.

Atunci, leguminoasă, stai acasă, babă proastă, că moartea te tot caută, nu mai vinde lumânări în biserica din Parcul Tineretului, că Hunedoara n-are nevoie de babe spălătoare de căcat bisericesc.

Și apoi, femeia, a aprins și lumânarea, la cușca cu proști aflați încă în viață. Te iubesc, femeie. Te prostiși, baba lui popa.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place scrisul meu vâră-te aici cu adresa de email pentru a te înțepeni definitiv (abona) la blogăritul meu, mai apoi, îți voi trimite notificări atunci când debitez articol nou. Să nu te superi.

Despre fotografie
Foto Blogger