8 aug. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Politicianul – o specie ezoterică încă neidentificată

E un domn, ce ștromeleagul lui, chiar dacă-i pus mereu pe furtișaguri. Are părul grizonat sau geluit din abundență. Vorbește tare pentru a se face cât mai auzit. Când vrea ceva de la tine îți vorbește mieros, îi numa’ lapte și miere. După ce obține ciolanul te aruncă la tomberon, îți râde-n nas, face tot ce-i posibil să te evite, să-ți uite identitatea și soarta, te scoate fără să ezite din birou invocând un nou sfârșit de lume.

Nu are timp de prostiile poporului, el are de rezolvat o agendă plină cu locuri exotice pe care și-a propus să le viziteze în propriul mandat. Când zice că face, face, dar numai ce vrea el sau șeful de partid. Nu are timp de făcut nefăcute și de ascultat cotcodacul cu drept de vot.

Face salturi gigantice când vine vorba de câștigul personal și de profitul pe care trebuie cu orice preț să-l obțină. Are mașini scumpe, deși pe hârtie e un sărăntoc mai mare decât zdrențărosul de la colțul străzii. Cu toate astea se preșuiește când merge la sponsori. Are o ură împotriva propriului neam demnă de cartea recordurilor, păcat că încă nu s-a inventat secțiunea ”Ură maximă pentru neamul tău”.

La cur nu se spală cu orice. Și nici gura nu și-o spurcă cu ieftinături. La tembelizor e numai un zâmbet, printre oameni e o curvă cu multe fețe atent studiate de chiar pupincuriștii din preajma lui.

Dacă promite ceva și nu-i iese are lecția învățată: de vină-i moștenirea de la vechiul regim (deși el este vechiul, noul și viitorul regim, că doar poporul n-o fi atât de prost să-l lase pe drumuri chiar pe el, vajnicul și încrâncenatul iubitor de neam).

Se dă deștept, atoateștiutor, cu dreptatea mereu în buzunar, nu recunoaște niciodată că a greșit, are un simț în afaceri ieșit din comun.

Are un telefon special care îți șoptește în timpane numai ce vrea el, cu minute naționale și internaționale nelimitate, desigur. De prost nu-i prost, proști sunt cei pe care-i prostește cu tupeu și dibăcie. Nu-l prinde ploaia, grindina, inundațiile pentru el sunt doar în rapoarte, incendiile îl lasă rece, a aflat că iarna nu-i niciodată ca vara, copiii lui sunt genii, iar nevasta lui e o sfântă cu păr pe muntele lui Venus.

Poate ignora orice și pe oricine. E plin de el tocmai pentru că de alții îi sătul. A auzit doar de propriile merite, se simte un leu greu printre nevăstuici, în parcare nu salută să nu-l vadă cumva șeful și să-l fută (în ședință), are recomandări de la doctor doar pentru tratamente cu pițipoance, dacă se enervează fute poporul cu tembelizorul, zbiară la tribună sau pleacă supărat să viziteze Dubaiul.

Nu dispare niciodată de pe scenă, el doar se transformă. Când vrea să fluiere, fluieră. Când vrea să zboare, nu contează cât costă. Când vrea să doarmă, nu contează unde doarme, puf și mătase să fie. Când vrea să se distreze, se duce în Parlament. Când vrea s-asculte muzică clasică își sună șeful sau nevasta. Când vrea să facă baie de mulțime își pune ochelarii 3D. Nu-și spală costumele, le înlocuiește. Cămășile, chiloții și cravatele îi sunt de unică folosință.

Nu-și ascunde identitatea, el și-o modifică în mod constant. Are abilități de șmecher, știe rar să piardă, își intră foarte repede în orice rol, nu suportă modestia, adoră anarhia. Atunci când vrea să se vândă apelează la cunoștințele prostituatelor de lux.

Se crede un fel de păstor de oi cu ciomagul aurit, are propriul serviciu de informații speciale, știe să joace alba – neagra-n parlament mai bine decât cel care a inventat această scamatorie, poate transforma orice lege într-un contract personal cu prostimea, poate face crime în mod legal, distruge mușuroiul fără ezitare dacă-i stă în cale, nu pupă decât moaștele șefului de partid, își fute secretara și la propriu și la figurat dacă nevasta-i pe roșu, face bici din căcat, se poate pișa cu jet puternic pe oricine.

În jurul lui mărșăluiesc sute de maidanezi cu covrigi în coadă, tonul lui nu face niciodată muzica, are pian în baie, la robinetul lui curge mereu lapte și miere, caprele vecinilor nu trăiesc mai mult de trei zile, când se intonează imnul național inima i se mută instantaneu în dreapta, jurămintele sunt pentru copiii de grădiniță, are o limbă pentru satisfăcut nevasta și una pentru lingușit poporul și, nu în ultimul rând, se poate căca cu ușurință chiar și pe gură.

Prin urmare, îmi poate spune și mie cineva ce fel de specie este asta și de ce nu apare la insectar sau în manualele de școală?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.