29 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Tone de maculatură fără rost

O tonă de celuloză se poate obţine din circa 4 mc de lemn, 800 kWh energie electrică, 250 kg combustibil şi se poate fabrica hârtie pentru 12.500 ziare, 2500 caiete, 400 cutii ambalaj.

În timpul procesului tehnologic de prelucrare a lemnului un procent de 20% reprezintă pierderi. În România tăiem anual circa 27 milioane de metrii cubi de lemn.

O tonă de maculatură poate salva cei 4 mc de lemn, cei 800 kWh de energie electrică şi cele 250 kg de combustibil.

Şi acum ajung la problemă. În România, toate super, mega şi hipermarket-urile tipăresc pe hârtie de ziar broşuri în care işi expun ofertele şi super mega reducerile zilnice, săptămânale şi lunare. Nu mai vorbesc de cataloage ale unor firme care vând produse mai ieftine decât un ziar tipărit de Kaufland, spre exemplu.

Nelămurirea mea este de ce toată această risipă? Ştiţi unde ajung majoritatea broşurilor tipărite de marile magazine din România, necitite, evident? În cel mai fericit caz la tomberoanele de gunoi, sub formă de teanc de maculatură necitită vreodată, nici măcar răsfoită. Concluzia? Trage-o singur/ă.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place cum scriu introdu aici adresa de email pentru a te abona la blog, îți voi trimite notificări atunci când vor fi publicate articole noi.

Despre fotografie
Foto Blogger