25 aug. 2013
  |   4 Comentarii

Un nou inceput, dupa un nou sfarsit, de lume

O fost, inca unul, de sfarsitul de lume vorbesc, ala din 23 august, anul curent. Cum, nu ai stiut?! Pai tu pe ce planeta traiesti? Or zis unii ca se sfarseste din nou lumea. Altii or crezut. Eu am intrebat la ghiseu: ajung in Romania inainte de sfarsit, fiind in 22 august? Cucoana o zis ca da. Adica nu, o zis SI! Adica da. Si eu am crezut. Si atunci m-am suit in avion. Si m-am pus pe roata, adica deasupra rotii…

Acuma mi-am propus sa scriu ceva usor, de vara, de vichend, de duminica, ca n-am cuvinte emancipate la ora asta, mai ales ca am chefuit dupa ziua ingerului meu, nu dupa sfarsitul intarziat.

Am facut si poze, dupa sfarsit, am baut bere, am mancat un pui, pui, pui, de gaina, care o primit antibiotic sa nu se imbolnaveasca si care nu s-o imbolnavit.

Am vrut sa-ti las instructiuni si norme de citit acest articol, dar am uitat ca inca nu am ajuns in parlament. Nu mi-am cumparat tutun pentru pipa, asa ca pipa sta in asteptare. Poate o sa primesc ceva chistoace de ziua mea. Pana atunci o sa fumez o tigara… phutui!

In rest e bine, chiar racoare, nu ma elaborez prea tare pana luni, ca de luni cica incep toate, benzina sa ai. Si rovinieta, sau vinieta, sau RCA, orice, numa sa ai ceva de aratat.

Acuma tu chiar vrei sa si intelegi ce spun eu aici? Ia un comprimat pe baza de inteles profund si o sa intelegi, ce naiba, e asa de greu?

No bine, zice si ciobanescu’, in limba lui lupeasca. Exista limba lupeasca? Da ce conteaza, daca s-o dat liber la monele si minele si orice incepe cu manele… Chiar asa, de la ce dreacu vine cuvantul asta, manele… Oi fi eu prost, da prost sunt rau cand nu stiu ce-i aia manea… Mai da-i in pana mea, ca am si eu maneaua mea…

Mai am doi euro in buzunar, carati cu avionul, dar nu vrea nimeni sa-i ia. Oare de ce? Is prea murdari? N-o lasa ca avem si noi murdaria noastra.

Of, de ce nu am avionul meu, acum as fi plecat la balta, sa pescuiesc. Pesti, ce naiba sa pescuiesc?! Da’ cred ca inca e duminica, nimic nou, asa ca ma duc sa mai beau o bere din stocul de anul trecut, ca cica nu expira o …soreana, un …rsus, o …tegana chiar asa de repede, ca sobolani vlajgani or inotat si ei in ea si n-or murit.

Daca nu stii sa citesti acest articol pe limba mea, atunci nu te baga, lasa totul pe limba urmatoare, c-o fi mai linsa, poate. Hai sa ne vedem cu bine, hai sa stam oleaca si hai sa ne ducem ca sa avem motiv sa spunem HAI.

Tot nu intelegi? Lene, o mare lene ma iubeste cu patos si cu dor, ba ma lasa, ba ma ia! Si eu nu si nu. Da’ poate o sa ma impiedic sa nu zica ca ma las asa usor! Hai pa!

4 Răspunsuri la Un nou inceput, dupa un nou sfarsit, de lume

  • maya spune:

    Mai, mi-a fost cam greu sa-ti citesc articolul scris pe limba ta… de la distanta asta nu se vede prea bine. Ce-am dedus eu, dupa ce am luat un comprimat de putut, este ca arzi de nerabdare sa te-ntorci de unde ai plecat. Sper pana atunci sa-ti termini ora sexuala, asta daca nu te-o vrea lenea de mai multe ori. Sa-ti bine, cu mult „hai!”.

  • MARIANA SELIUC spune:

    Da ,lenea e cucoana mare cand vrea .Oricum putem profita de statul in pat ,cand avem cu cine .:)

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place cum scriu introdu aici adresa de email pentru a te abona la blog, îți voi trimite notificări atunci când vor fi publicate articole noi.

Despre fotografie
Foto Blogger