14 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Păi şi tu, Ponta?

Foarte sincer spun că eram pregătit, aşteptam dintr-o clipă în alta să se modifice peisajul politic şi să-l văd pe Ponta la ştiri cum iese în cârje după ce este anchetat de DNA. Ca mine cred că erau mulţi români, şi cred că şi cel ce se numeşte Ponta Victor – Viorel, actualul prim ministru al României. Inevitabilul tocmai s-a produs, mai greu este de digerat situaţia.

Am curajul s-o fac şi chiar o fac: nu există om politic care să nu fi făcut ceva în trecut de care să nu se poată lega DNA-ul. Este bine să se scoată la lumină faptele de corupţie din această ţară, dar nu este bine să constaţi că toată lumea politică şi nu numai este coruptă. Este dezgustător, este dezarmant. Realitatea asta îţi poate ucide visele şi ţelurile cele mai îndrăzneţe, te poate ucide de viu, îţi poate tăia elanul şi te poate transforma foarte repede într-un simplu şi docil spectator.

Un fost preşedinte vânat cu arcanul, un actual prim-ministru care dă cu subsemnatul pe la birourile procurorilor acuzatori, miniştrii de resort, deputaţi, senatori, primari, prefecţi aruncaţi prin puşcării pentru că au furat sau au înşelat statul. Asta mare minune nu e, însă înfiorător cu siguranţă că este.

Păi şi Ponta vor spune românii? Da, iată că şi Ponta, pentru că nici el nu-i un sfânt al acestei Românii ajunsă la mâna oricui are bani şi relaţii.

Şi cred că ştiu şi de unde i se trage. De la lipsa unei graţieri şi amnistii pe care o aşteaptă toţi greii din puşcăriile patriei. Da, de acolo vin problemele tale, domnule Ponta, prim-ministru penal ce te-ai dovedit şi tu a fi.

Dezgustarea mea faţă de tot ce-nseamnă sistem în România se accentuează pe zi ce trece. Şi problema nu e că mie mi se întâmplă asta, problema e că moare România şi odată cu ea tot viitorul pruncilor care se nasc chiar în clipa asta.

Anchetarea lui Ponta nu-i îngrijorătoare pentru mulţi români, ea reprezintă probabil doar o anchetare în plus apărută spectaculos, cu surle şi trâmbiţe, pe sticla televizorului. Când ai un prim ministru în funcţie anchetat penal, un fost preşedinte căruia îi caută procuratura nod în papură, când zeci de primari, politicieni şi oameni de afaceri zac prin puşcării, crede-mă că imaginea ţării este de tot căcatul şi aproape tot ce înseamnă România este vulnerabil.

Deci, din aceste motive întreb: stăteai cuminte, Victore, pentru că şi tu?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place cum scriu introdu aici adresa de email pentru a te abona la blog, îți voi trimite notificări atunci când vor fi publicate articole noi.

Despre fotografie
Foto Blogger