19 feb. 2022
  |   Nu sunt Comentarii

Câinele ăsta-i câine?

Ies cu Cezar. Pe seară. Să cultive și iel niște boabe, care mă costă aproape 2 lei bucata, să-și marcheze teritoriile și să-și mai aducă și iel aminte cum miroase pizda de cățea și să io oleacă de aer proaspăt, rece, de seară. Hai, Cezare, zic. Și ieșim. Fac și-o plimbare, cu gândurile mele. Zic. Iau și-o țigară cu mine. Aprinsă. Și trag din țigară și pășesc încet, pe alee. Gândind, frunzărind printre amintiri, probleme, dorințe. Din când în când, pășind încet, noapte fiind, să nu trezesc aricii și babele care au închis găinile la somn, îmi aduceam aminte și de răciturile care fierbeau în oala de pe foc (cum naiba, măh, să faci răcituri fierbinți?), îmi iese răcituri sau ciorbe-răcituri. Mirosea fain când am plecat, a răcituri.

În fine, nu despre asta voiam să vă scriu. Și mergând io, așa, pe alee, Cezar prin zonă, apare un nene. S-o oprit pe lângă noi. Se uita lung la Cezar. L-am simțit că vrea să zică ceva, un bună seara, o laudă la adresa patrupedului, ceva. M-am oprit și io. Mă uitam la el, el la mine. Bună seara, am zis. Iel nu zice bună seara, îmi pune o întrebare, mie: îi câine?

Io mut, stană, capul meu o luase razna, și pe exterior și pe interior. Mă uitam la Cezar, mă uitam la om. Și am reușit la un moment dat să repet cuvântul ”ce”. Ce, am zis? Ie câine, zice, iar, omul? Ce, am zis, iar, io? Ie câine?

Am început să mă îndoiesc de percepțiile mele despre animale, câini, girafe etc. M-am apropiat de Cezar și l-am prins de coaie, m-am uitat mai atent la el. I-am dat o comandă și el o lătrat. Mă întrebați dacă ie mascul? Nu, dacă ie câine. Atunci, am zis, triumfător, ie câine, dom`le. Aaa, o zis, liniștit, omu. Și-o plecat.

Oare, oameni cu viziuni mai largi, Cezar chiar ie câine? Peștele chiar ie pește? Măh, când te uiți la un câine cum trebuie să te uiți ca să-ți dai seama că ie câine? Lebăda pare un doi, câteodată. Cocostârcul cocostârcește? Ana chiar are mere? Femela de paște ie tot pește?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.