20 feb. 2022
  |   Nu sunt Comentarii

Cu foamea în gât, unii te fac administrator de firmă și tu habar n-ai

O să vă scriu o poveste haioasă, una cu feți frumoși cu foamea-n gât și zâne cosânzene virgine, cu omușori care au cordon ombilical legat de o mamă care-i alăptează cu porția și haotic, alandala, cu pită și cu ceapă degerată.

Netul meu de acasă vine de la RDS, datorită unui contract semnat între o firmă privată și RDS. Locația mea fiind unul dintre beneficiarii contractului respectiv. Atenție, e vorba doar de o locație unde s-a tras cablu să vină netu pe el. Locație, da? Io, cel care locuiesc în acea locație, nu am nici o calitate/funcție în firma cu care a încheiat RDS-ul contractul de prestări servicii, respectiv internet și telefonie mobilă. Nici o calitate, da? Doar locuiesc la capătul conductei pe care vine netu de la RDS. Buuun. Mai departe.

Și mai exact, în firma care a încheiat contractul cu RDS, io, locatar la adresa unde vine netu de la RDS, am o singură calitate, fost soț al administratorului. Atât. Asta e singura mea calitate în acea firmă, adică, sunt domnul Nimeni, adică, am o noncalitate/funcție. E clar până aici? Buun. Mai departe.

Zilele trecute, un făt frumos de la RDS îmi trimite un email prin care mă întreabă dacă vreau să reînnoim contractul, că contractul dintre RDS și firma unde io sunt doar fost soț al administratorului, a expirat, cică, amu vreun an. Da? Un email. Atât.

Io nu fac alergie la emailuri, mai ales dacă nu-s spamuri. De data asta am intrat într-o stare de șoc. Mai să fac epilepsie. De la un email. Io, Leana Cosânzeana, stăteam șocat și întrebam laptopul, bă, tu ești prost? Verific netu. Mergea. Verific telefonia mobilă. Mergea. Sun administratorul, măi, noi suntem cu plata facturilor la zi, la ăștia de la RDS, așa-i? Da, zice administratorul. Măi, io am alzheimer?

Adică noi plătim facturi, avem net, telefonie mobilă, dar contractul o expirat în 15.05. 2021? Da, că cică se prelungește singur dacă nimeni nu are nimic de comentat la finalul contractului. Bun, io, Leană Cosânzeană neștiutoare, am băgat la cap și-am zis bun. Și io ce să fac acum?

Și-mi esplică făt frumos. Vă trimitem alte documente, noi nouțe, cu oferta nouă, act adițional și alte bazaconii cu tarife și alți bani, semnați și totul revine la normal. Bun, zic. Trimite frătiuc.

Și făt frumos trimite, alte acte, pe adresa mea de email. Pe adresa administratorului vin facturile. Pe adresa mea de email vin contractele și tot ce derivă din asta. Io, mă, zic. Buun. Repet, da? În firma care are contract cu RDS și în baza căruia io am conducta cu net, io-s doar FOST SOȚ al administratorului. Dar contractul vine pe emailu meu. Buun, hai să citesc.

Și citesc actele noi. Șoc, iar! Băh, io nu-s normal sau lupul are scleroză multiplă? Sun iar administratorul. Stimabile, io-s administrator la firma ta și io nu știu? Și dacă sunt, de ce nu mă plătești ca administrator? Băi, nebunule, zice administratorul, dă drept, te-ai dilit? Cum să fii administrator, ești doar FOST SOȚ. Io, mă, zâc iar. Păi făt frumos de la RDS m-o pus administrator la firma ta, cu nume și prenume, și mi-o zâs să semnez io la administrator, îi zic io la administratorul dă drept, oficialu. Păi ie nebun și făt frumos ăsta al tău. Al meu pă dracu, că io-s virgină, io-s doar fost soț, adică domnul Nimeni, în firma aia.

Bine, dă-l dracu, zâce adminul, spune-i să trimeată actele modificate, ca să putem semna, să fim și noi legali cu ăștia de la RDS. Mama dracului de zgubilitici!

Io, mă, mi-am zis, când am primit actele unei firme unde io-s doar domnu Nimeni și fost soț, bă, io nu pot să semnez. Cine-s io să semnez în numele unei firme unde io-s doar io? Ăla-i nebun? Vrea să mă lege? Adică la RDS semnează oricine în numele administratorului? Și n-am semnat. Cum dracu să semnezi un act oficial în numele lu Bill Gates?

Mă, nu cumva oi fi io și administratorul statului Muntenegru și io habar n-am? Băi, io sunt administrator de meserie și io nu știu?! Băi, mi se limbă plimba-n gură, oare de la administrativ mi se trage? Cică se zbate spaima-n dungă, o zâs cândva Tudor Gheorghe, oare ie și el administrator pe la vreo firmă și nici el nu știe și tot semnează ca prostu documente oficiale și contracte cu RDS-ul? Tre să fac un duș și-un curs intens de administrator, neapărat, că poate io-s administrator din naștere și io nu vreau să recunosc.

Ca să nu avem discuții, mai apoi, las aici și-o mostră din contractul unde io-s administrator. Am fost. Eram. Mă rog, o vrut făt frumos să fiu. Io-s fost soț de administrator. Atât. Să fie clar. Măh, lu făt frumos îi era foame când mă făcu administrator?

A, și încă o chestiune, ca să nu uit. Domnule Făt Frumos, numele meu corect ie Urieș, nu Uries. Vezi diferența? Că în certificatul de naștere ai mei părinți m-o trecut URIEȘ, că dacă limba română are diacritice și numele meu de familie are și el oleacă de diacritice, ie absolut normal, logic și obligatoriu să folosești diacritice, altfel, că dacă eram administrator, dar nu sunt, ca să-ți intre bine în cap, dădeam cu nulitatea după tine, că noh, io-s Urieș, nu Uries.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place scrisul meu vâră-te aici cu adresa de email pentru a te înțepeni definitiv (abona) la blogăritul meu, mai apoi, îți voi trimite notificări atunci când debitez articol nou. Să nu te superi.

Despre fotografie
Foto Blogger