15 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Cum să deschizi un RAW cu Lightroom?

Am tot fost întrebat: îmi salvez fotografiile în format raw, dar nu le pot edita cu Lightroom pentru că nu sunt recunoscute în acest format, ce să fac? M-am lovit şi eu la un moment dat de această problemă. Tot raw salvez şi eu şi tot cu Lightroom editez ce este de editat. În paralel mai folosesc şi Capture NX 2.

Dar hai să-ţi povestesc despre cum să-l obligi pe Lightroom să-ţi vadă fişierele raw. Ai practic două variante: instalezi plugin-urile pe care nu le ai şi actualizezi la zi tot ce este de actualizat la Adobe Lightroom sau deschizi raw-urile cu Capture NX şi le transformi în tiff-uri. Apelând la transformare vei pierde puţin din calitate, dar este vorba de ceva nesemnificativ. Asta-i tot. Vezi aici ce spun unii despre convertirea fişierelor raw în tiff-uri.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.