14 iun. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Legenda lui Hercule – copie după Gladiatorul

Legenda lui Hercule nu reprezintă decât o copie fidelă a filmului Gladiatorul, cel din urmă fiind unul dintre filmele care m-a impresionat foarte tare şi care momentan este pe primul loc în preferinţe. Legenda lui Hercule, la fel ca multe alte filme de aventură, nu vine cu povestea originală, ci cu un traseu bătătorit deja de Russell Crowe. Chiar şi lupta lui Hercule cu leul din Nemeea arată ca o scenă făcută în spatele blocului de copiii de la bloc.

Prestaţia actorului principal lasă enorm de dorit. De fapt nu cred că există actor în filmul acesta care să te impresioneze atât de tare încât să-ţi doreşti să vezi această producţie şi pe marele ecran. Mi-am dorit să văd acest film chiar înainte să treacă de box office, pentru că sunt un mare consumator de filme de aventură, însă acum, după ce l-am văzut, am rămas profund dezamăgit.

Înţeleg foarte bine că Gladiatorul a devenit un film de referinţă şi că a avut un mare succes, dar să tot încercăm să copiem, să tot încercăm să recâştigăm măcar un acelaşi număr de public şi de fani mi se pare deja o exagerare idioată, fără sens.

Nu mai sunt bani, idei noi, regizori profesionişti pentru a produce capodopere noi? Mi-am dorit prea mult să văd Legenda lui Hercule, altfel m-aş fi oprit de la vizionare încă de la primele scene. Nu ai ce să vezi nou în filmul ăsta.

Dacă ai văzut Gladiatorul, imediat, de la primele scene, vei fi transpus în matricea lui Ridley Scott. Tot timpul vei fi cu gândul la faptul că Renny Harlin, regizorul Legendei lui Hercule, a vrut să copieze sau că n-a avut inspiraţie, prin urmare şi-a băgat picioarele în ea de legendă a lui Hercule. Sau poate nu a fost buget?!

Nu merită filmul ăsta o sută de minute din viaţa voastră. Eu le-am pierdut degeaba. Nu am văzut decât muşchi, urlături şi multe scene în care nu se înţelege nimic. Chiar şi posterul principal e o copie a imaginii generale din 300 de Spartani, o altă copie a genialului film Gladiatorul.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.