30 mart. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Pentru ce ai nevoie de mai mult timp?

Aud frecvent expresia am nevoie de mai mult timp pentru a mă gândi, pentru a lua decizia cea mai bună. Serios? Nu, mai mult timp nu înseamnă neapărat decizii mai bune, dimpotrivă, calitatea deciziei s-ar putea să scadă. Mai multe informații, mai multe întrebări ajutătoare, pot ajuta. Mai mult timp fără mai multe informații nu ajută la nimic.

Dacă te gândești mai mult timp fără să știi mai mult, fără să analizezi mai multe date, vei cădea într-o stare de anxietate, ori asta nu înseamnă o perspectivă.

Dacă iei decizia la vremea potrivită s-ar putea să-ți salvezi timpul, viața, te-ai putea astfel elibera, ai putea merge mai departe, spre un alt proiect, spre o altă decizie.

Aud constat fraze de genul:

  • Am nevoie de mai mult timp
  • Nu azi, mâine sau săptămâna viitoare
  • Nu mă grăbesc
  • Vreau să analizez cu mai multă atenție
  • Nu mă pot concentra acum

Toate aceste scuze fără fundament, fără curajul de a cere mai multe informații – dacă acest lucru te împiedică să iei o decizie, te duc, repet, spre confuzie, spre decizii care nu sunt cu nimic mai valoroase decât deciziile luate imediat, uneori chiar instinctual.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.