9 mart. 2022
  |   Nu sunt Comentarii

Postul de după 8 martie muieresc – cronicarul de după masca lui Zoro

Aseară, de 8 martie, în afară de faptul că mi-o venit să-mi bag mâna pe gât și să mă întorc pe dos, în pula mea, cu muierile voastre chefuitoare de 8 martie, femeile, atât femeile, în general, dar și coardele, cred că au sărbătorit din mai multe considerente și pentru mai multe evenimente importante din viața lor și implicit a noastră cei care le suportăm uneori și muci de bete. Dar, desigur, cel mai important eveniment a fost 8 martie, ziua internațională a femeilor. Dar despre femeile din războiul lui Putinelu și căderea pandemiei vorbim imediat.

Pe scurt și pe de-a-ntregul, pe rând, nu neapărat în ordinea asta, paranghelia globală a decurs cam așa. S-o luăm începând cu florile cele de toți sfinții și de toate sărbătorile.

Florile de dat și primit, s-au scumpit (alea de pe câmp încă nu s-au scumpit). De 8 martie. Ca și gazul, curentul și benzina. Și motorina. Brusc, florăresele și procurorii, procurorii de garoafe și ghiocei, au muncit mai mult (plivit buruienoase, stropit cu stropitoarea, alungat gâze, păduchi, goange și alte dihănii, rupt, selectat, ambalat, cărat, transportat, așezat tarabe, pregătit staniol și funde, așteptat bărbați cu bube în cap și cu muieri acasă, mirosind a ceapă și ficăței de pasăre), deci, în ciuda babelor care vând leuștean la legătură pe la colțuri de străzi vânate de hadamalâci cu caschete de poliție locală, au crescut prețurile la florile de dăruit, că cică valul de cumpărători ie mai mare de ziua femeii și pentru că florile, urâte sau aceleași, au fost așteptate de femei mai ceva ca pe vânzoleala și chiorâtul prin mall de după o carantinare sănătoasă anti covid. Binenecuvântătoare ne fie nouă toate florile românești, smulse cu grijă de procurori profesioniști, de azi, de mâine și din toate zilele în care dăruim flori atât morților cât și viilor.

Gafeorii, adică mocofleții care au gafat mai grav în viața de cuplu, au fost și ei mai mulți. Prezenți încă în România. Pe 8 martie. Că carantina, că restricțiile, că starea de alertă, că se închidea non-stopul la ora 22. Și-atunci, `reați ai dreacu de gafeori cu ciucurei, normal că e normal ca și prețul împăcării cu consoartele să fie mai costisitor. Trei trandafiri aflați în moarte clinică, o fundă de plastic și un fir de buruiană decorativă, verde spre ofilit, una bucată sută de lei. 7 ghiocei, leșinați din fașă și aproape opăriți la glezne de la căldura din bucătărie, 10 lei. O garoafă scofâlcită, veșnică, antică și de demult, cinci lei, o zambilă, trei tulipe, 7 crizanteme, o buruiană decorativă, 50 de lei.

Prețuri la flori de la retaileri renumiți

– Floridelux.ro, aranjament de primăvară alb și roz, 379 lei; din categoria ”pentru mama” lalele în nuanțe pastelate, 429 lei; din categoria strict pentru ea de ”8 martie”, buchet pasional cu trandafiri roșii și crini imperiali, 519 lei.

– Baiatulcuflori.ro, aranjament floral cu zambile The Way You Dream (conține zambile, trandafiri, lalele, frezii și veronica (pe Veronica o primești la preț de căcat, că ie la faza de moaște comuniste, cunoscătorii știu ce zic), în stoc, reducere de la 619,34 lei la 570,77 lei (de unde arhanghelii mei ai obținut reducerea aia și cum dreacu ai calculat la virgulă 77 de bani?); buchet al nouălea cer (na, să-mi fut una, ”ridică-mă la cer” era la băiatul cu flori, până la următoarea gagică poate reușesc să strâng bani pentru un ”al nouălea cer”), cică reprezintă buchetul elegant, ideal pentru soție sau iubită (amantă/amante), care are în centru trandafiri roșii, expresie a pasiunii (deci dacă pui în centrul civic niște trandafiri roșii o plesnești cu revigorarea pasiunii?), cu reducere de la – atenție, 384,05 lei la 235,29 lei (chestiunea cu virgulă 05 bani ține de contabil, bănui, ie spuza lui, bag samă).

De p-acasă adunate

– Facebucul plin de liveuri cu cocalare care-și dansau dorul pe salami și guțe dupa pula fostului sau a preapedepsitului de acasă cu coaie mici și îngropate printr-un saltar plin cu trelinguri.
– Baruri, cluburi, cafenele, birturi, camere dă cămin pentru sărachi, pline toate, frate, de pițipoance și neveste îmbrăcate cu fuste scurte de la second și care au plătit, ca bogatele – ce pizda lor aproape toată rasă, câte 200 – 300 de lei de fustă ca să beie și gotoxurile lor lichior d-ăla bun și să să îmbete, cam în 3 ore, cântând pe manele ”auuuu, futu-ți capu și pula ta de prost, că care m-ai lăsat tu pentru proasta aia, că-i rup io capul când o prind!”.

– Multe replici pe la radio șanț de genul ”ce lupa mea, băh, mi-ai adus flori de un milion, adicătelea io valorez doar un milion, pulos prost ce iești?”, ”băh, pulă bleagă, decât să dai un milion jumate pe căcaturile astea de flori mai bine cumpărai o albastră d-aia de sculat pula și mă scoteai la o pizza și cumpărai și 2 pui și 5 kile de cartofi, și ceapă, și mă futeai și tu, și-ți făcea și mă-ta o tocană bună, boule!”.

– În seara de șapte spre opt martie mi-or emigrat ghioceii din grădina comună a blocului. Pe 8 martie, pe la 12 ziua, ghioceii de la blocul meu așteptau resemnați, rânjind, pe o tarabă de la colțul străzii, lângă o sticlă de bere la litru.

– Unul care vindea ghiocei la un colț de bloc cu trafic mare, aproape că io smuls poșeta uneia care nu se grăbea să plătească leul pentru maldărul de ghiocei furați. S-o lăsat cu verbe scârboase și aruncări la coș cu ghiocei fleșcăiți (săracii ghiocei). Penibilul de 8 martie își făcea numărul și-acolo. Dacă era nevasta aia beată, ha, tu-ți dai seama?

– La florării cozi ca la laptele de pe vremea academiciencei chimistomaniacosociopată. Florile dispăreau de pe tejghele ca pita caldă. Prin cimitire mulți oameni. Oameni mulți și tăcuți. Preocupați rău. Unii duceau flori la morminte, alții culegeau flori de pe morminte. La modul organizat. Dom-le, nimeni nu încurca pe nimeni, fiecare cu treaba lui, făcută cu conștiinciozitate, la timpul și momentul potrivit. Ăsta da flux de oameni civilizați preocupați de soarta zilei de 8 martie.

De prin lumea-ntreagă, tăt de 8 martie.

– Putin, către mamele, soțiile, surorile, miresele și prietenele soldaților și ofițerilor ruși care, auzi-l pe ăsta, ”se află acum în luptă pentru apărarea Rusiei în timpul unei operațiuni militare speciale”: „Înțeleg cât de îngrijorate sunteți pentru cei dragi și pentru membrii familiei. Puteți fi mândre de ei, așa cum toată țara este mândră de ei și își face griji pentru ei alături de tine”. O zis Putin prostia asta AICI.

– Un bărbat din Vietnam o cumpărat pentru o femeie un buchet dă flori realizat din 100 de foiţe de aur, în valoare de peste 300.000 de dolari, pe care i l-a dăruit cu prilejul Zilei internaţionale a femeii. Na, futu-i, asta dragoste, asta opulență, ăsta 8 martie. Te enervează banii? Dă-i în pula ta, flori să fie și femeie care să primească. Ce căcat de buchet de flori ia ăla cu 5 ghiocei, 7 garoafe, 51 de trandafiri? Vax Populi! Mno, scrie-o p-asta, fraiere! S-o zâs asta AICI.

– Potrivit celui mai recent sondaj, peste 15% din armata ucraineană obișnuită sunt femei (According to the latest survey, more than 15% of the regular Ukrainian army are women). No, văzuși, boule, și tu vrei să pleci din România, că vine războiul? Alea femei cu pușcoci. Sursa spuselor îi AICI.

– Actrița Dana Rogoz, pe 8 martie 2022, s-o dezbrăcat la bustul gol, și-o pus niște lalele pe țâțe și s-o pozat și s-o pus pe Instagram, și-o zis așa: ”La mulți ani, tuturor femeilor! Să vă iubiți și să fiți împăcate cu toate emoțiile, gândurile și alegerile voastre!”. Așa, și? S-o zâs despre asta AICI.

– Tot pe 8 martie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.461 de cazuri de persoane pozitive cu COVID, după efectuarea a 50.961 de teste, au fost raportate 101 decese și la ATI sunt internate 695 de persoane, cu 55 mai puțin decât în ziua anterioară. Mno, că nici covidul nu doarme de 8 martie. Dar, ca să se mențină tonul de sărbătoare, nu era mai bine dacă se preciza, de la autorități venire, numărul de infectate, numărul de moarte și numărul total de femei care au ratat paranghelia zilei internaționale a femeii neinfectate cu covid 19? Vezi mai detaliată treaba asta AICI.

Ce au mai sărbătorit femeile pe 8 martie 2022? Ridicarea stării de alertă și eliminarea unor restricții. Și-au băgat picioarele în Arafat și-n masca lui puturoasă de la măsele stricate. Dar, întrebare, am ieșit din starea de alertă, Putinelu a contribuit și el într-o mare măsură, intrăm în stare de criză? Alta, reglementată oficial prin lege? Că de ani de zile România o arde tot într-o criză.

Încă o chestie, că știu că ultima chestie îi rămâne de obicei cititorului în tărtăcuță, de ce nu mai merg femeile de peste 69 de ani la parangheliile de 8 martie? Ie toate la menopauză și ie nervoase și fără stare?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.