19 ian. 2023
  |   Nu sunt Comentarii

Și pizdificați și frustrați și câinii nu mai sunt ce erau

Asta-i o poveste inspirată din realitate. Orice personaj care se aseamănă cu realitatea e o glumă, uneori, alteori, ie o inconvenabilă realitate. Uimirea ie gratuită. Grisinele ie pe bani. Dacă apare furie lasă spațiu. Citește pe sărite.
Era prea amiază, dimineață. M-am ridicat brusc și-am zis că plec la mormânt la Cezar și la mama. Ploua cu găleata. Parcă mă chemau. M-am ridicat și-am zis plec. Am plecat. Pe drum soare. Și ploaie. Am plâns cu ei. Am ascultat cu Cezar melodia noastră.
În cutia poștală la mama multe plicuri. Vreo două crengi de brazi și două de salcie. Urc. Toate mă așteptau. Parcă și pereții se bucurau că mă văd.
Am plecat. La scară mi-am șters și ultima lacrimă. Ploua iar. La tomberoane fotolii aruncate. Țara-i în floare, se pare. Vorbeam și io. Cu mine. Fără glas. Să nu par chiar nebun.
Apoi, prin parc, oameni grăbiți. M-am oprit la crâșmă și acolo erau trei prieteni. Nu știu dacă s-au bucurat că m-au văzut. Ploua, încă. M-am oprit. Am stat la un pahar de poveste. Unul a devenit gelos. Unul prea gelos. Am avut la un moment dat o senzație, legat de o femeie. N-am știut cum să fac. M-am înfrânat. Încă e greu să iubesc. Să mă adun n-am toate scările adunate. Să explic și altora cum sunt am obosit. Unul, bărbat, s-a uitat urât și devenise nervos că exist. Mie mi-a plăcut că exist dar mi-am dat seama că trag pălmi.
Dar de ce să te enervezi și să arunci cu noroi când o femeie spune că un alt bărbat ie mai altfel decât tine? Întreb un bărbat.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.