29 oct. 2022
  |   2 Comentarii

Vorbe din prosopul tău cu sânge și din nopțile de după (2)

Dacă plecam înaintea ta era mai bine? Mă tot întreb. Ce-ai fi fost? Ce-ai fi rămas? Și cât ai fi rămas? M-ai fi plâns, te-ai fi plâns? Cine te-ar fi vorbit, cine ți-ar fi vorbit? M-ai fi căutat? Ți-aș fi lipsit?

Era mai bine? Te-ai fi vindecat de mine? Mi-ai fi reproșat ceva? Mi-ai fi lătrat diminețile la fel, în felul tău aparte? Ai fi recunoscut și alte seri târzii cu altcineva pe lângă tine? Vocile din jurul tău ți-ar mai fi părut corecte?

Poezia din stradă ți-ar mai fi părut cu rimă? Ți-ar mai fi fost dor de fumul meu de țigară și de vocea mea răspicată în momentele când făceam alergie la idioți? Mi-ai fi reproșat că te-am părăsit?

Ai fi continuat să exiști? Ți-ar mai fi fost dor de drumurile bătătorite amândoi? De dimineți înfrigurate, de nopți prin corturi și coclauri, de ierni cu multă zăpadă în care te mirai că albul îi prea mult?

Și de noaptea aia înfrigurată, cu mult omăt pentru tine, de pe acoperișul Hunedoarei, ți-ar fi fost dor? Și de multele drumuri fără nume când întrebai, parcă, unde dracului mergem, ți-ar fi fost dor?

De modelele pe care nu le suportai ți-ar fi fost dor? De tâmpiți cu care te întâlneai datorită mie, ți-ar fi fost dor? De cireșul tău dintr-o poartă, mare cât inima și viața ta, de patul mamei, de sutele de fotografii din care acum îmi tot vorbești, ți-ar fi fost dor?

Am multe întrebări, Cezare. Măcar la una dacă mi-aș găsi răspuns, poate aș găsi o potecă, cu spini în care ne-am încâlcit cândva amândoi, cu întrebări fără răspuns căutând răspuns. Mă tot întreb, în fel și chip, îmi tot zic diverse. Nu ți-am mai scris de mult timp. Iertare. Dar am fost la tine. Ți-am lăsat eșarfa cu 300 de kilometri. Știu, nu te încălzește. Dar am considerat că îți aparține.

Cât o să mai fiu o să vorbim, Cezare, mai mult eu. Tu să te odihnești. Mi-e dor de botul tău umed și zăpăcit. Mi-am futut un deget, dar mi-au rămas nouă, pot să scriu și fără. Să-mi dormi bine.

2 Răspunsuri la Vorbe din prosopul tău cu sânge și din nopțile de după (2)

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.